Arhiv

Arboretum in okolica – slikarska razstava

Kategorija
Razstave
Datum
28 Marec 2015 - 03 Maj 2015
Prizorišče
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija
Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran

28. marec–3. maj 2015

Stara upravna zgradba

Razstavlja: Alojz Burja

 

Slikar in kipar Lojze Burja, rojen leta 1957 v Volčjem Potoku, se je nad slikanjem in kiparjenjem navduševal že v osnovni šoli. Pred trinajstimi leti pa se je želja po ustvarjanju poglobila in izdelovati je začel slikarska dela s tušem in kipe iz lesa. Skozi razstave in izobraževanja je pridobival likovno znanje in izpopolnjeval tehniko risanja. Prek črno-belih del je prešel na slikanje z barvami, v kiparjenju pa les zamenjal z železom. Danes je železo edini material, ki ga uporablja pri kiparjenju. Njegova dela so izraz zapriseženega realista, vendar se v risbah pojavljajo tudi druge slikarske zvrsti.

Lojze Burja je dolgoletni član Kulturno umetniškega društva Tone Kranjc iz Kamnika in aktivni član Likovnega društva Mengeš. S svojimi deli je sodeloval na več kot petdesetih razstavah in zanje prejel številna priznanja in odkupne nagrade. Na tekmovalnih razstavah za Zlato paleto je bil že štirikrat odlikovan s Certifikatom kakovosti za svoja kiparska dela, kar je najvišje priznanje, ki ga umetnik lahko prejme s področja amaterskega ustvarjanja.

V času razstave si lahko ogledate njegovo drugo samostojno razstavo in v njej prepoznate zgoraj opisan umetnikov razvoj.

 

Vrtni center Arboretum | Facebook Arboretum | Razstave Fotogalerija 

 
 

Vsi datumi

  • Od 28 Marec 2015 do 03 Maj 2015

Poganja iCagenda