Prireditvenik

Ustvarjene in sposojene krajine v Arboretumu Volčji Potok

Prireditvenik
Datum: 11 April  2019

četrtek, 11. 4. 2019

vhod v park, 17.00-18.00

vodi: M. Mastnak in M. Račevski, AVP

 

Arboretum Volčji Potok ima v svoji sestavi spodnji in zgornji angleški parki. Gre za dve parkovni potezi, ki sta bili oblikovani po vzorih angleškega krajinskega parka. Na vodenju bomo raztolmačiti njuno zgradbo in bistvene elemente, ki po pravilih sooblikujejo ta tip parka. S krajinsko potezo je oblikovan tudi prostor Jelove drage. 

Poleg oblikovane krajine znotraj meja Arboretuma Volčji Potok nudijo sprehodi po arboretumu estetsko ugodje tudi s pogledi na krajino zunaj parka, tako imenovano »sposojeno krajino«. Na vodenju bomo obiskali tri mesta, s katerih je najlepši pogled na tri različne »sposojene krajine«, brez katerih bi bil Arboretum doživljajsko znatno siromašnejši.

Dogodek bo v sklopu Meseca krajinske arhitekture
Društvo krajinskih arhitektov Slovenije (DKAS) vsako leto z različnimi dogodki obeleži april, svetovni mesec krajinske arhitekture, ki ga je leta 2007 razglasila Mednarodna zveza krajinskih arhitektov (IFLA). Krajinski arhitekti s svojim znanjem in delom na različnih področjih in ravneh urejanja prostora prispevajo h kakovosti, varstvu in razvoju krajin, javnih in zasebnih, v urbanem okolju in območjih ohranjene narave.

Plača se vstopnino v park. Vodenje je brezplačno. Zberemo se pri vhodu v park. Prijave niso potrebne.

 

Vrtni center Arboretum Fotogalerija | Razstave | Urejanje vrtov

 

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • 11 April  2019

Poganja iCagenda