Razstave

Razstava buč

Razstave
Datum: 21 September  2019 - 13 Oktober 2019

Park

od 21. septembra do 13. oktobra 

 

Buče izvirajo iz tropskih in subtropskih predelov Amerike in sodijo med najstarejše gojene rastline. Krištof Kolumb, pomorščak, trgovec in raziskovalec, je leta 1492 med raziskovanjem Amerike naletel na nasade buč in jih med ostalim tovorom pripeljal v Evropo. Bučna semena divje rastočih vrst pa je grizljal že paleolitski človek pred 15.000 leti.

V farmaciji so jih uporabljali že stari Grki, Rimljani in Kitajci. Uporabne so tudi za izdelovanje glasbil. Iz posušenih plodov lahko naredimo ropotulje, bobne, flavte, trobente in ksilofone. Pred razvojem lončarstva pa so iz njih izdelovali košare, sklede in vrče za shranjevanje vode, vina, hrane in tobaka.

Poleg vsestranske uporabnosti je preprosta oblika buč in njihova živahna barva nepogrešljiv okras vrtov. V Arboretumu že tradicionalno pripravljamo jesensko razstavo buč in vas vabimo na ogled!

Čas začetka in trajanja razstave je odvisna od vremenskih razmer, zato prosimo, da informacije o začetku in koncu razstave preverite na naši spletni strani.

Konec oktobra tudi v Arboretumu izrezane buče razsvetlijo drevored in ustvarijo ZAČARANI PARK

V času jesenskih počitnic bomo pripravili delavnico izrezovanja buč. Prepustite domišljiji prosto pot in morda zmaga prav vaša izrezljana buča!

 

 

Vrtni center Arboretum | Pobarvanke | Več o bučah Fotogalerija 

 

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 21 September  2019 do 13 Oktober 2019

Poganja iCagenda