Novice

Novice 30 Marec 2017

Novosti v vrtnem centru

YAMLINA, malina z okusom jagode

Japonska malina ali Yamlina je malina, ki ima čudovite plodove z okusom jagode. Lahko jih pripravite v sadni solati ali v sladoledni kupi.
Cveti belo. Prvi plodovi dozorijo v začetku julija. Yamlina je grmičaste rasti. Ustreza ji sončna do polsenčna lega. Zraste do 100 cm visoko in 60 cm v širino. Odporna je proti boleznim in nizkim temperaturam.
Dopolnite svoj zelenjavni ali okrasni vrt z malino z nenavadnimi in okusnimi plodovi.

Yamlina

 

BrazelBerry

Nove sorte borovnic in robid, ki združujejo čudovit izgled in okusne plodove

Borovnice in robide so okusne in zdrave, zato se vedno pogosteje odločamo za umestitev jagodičevja v zelenjavni ali okrasni vrt. Priljubljeno je tudi gojenje v loncih in koritih na balkonu ali terasi. Če ste mislili, da lahko jagodičevje postreže le z okusnimi plodovi ste se zmotili.

Ponujamo vam nove sorte robid in borovnic, ki združujejo okusne plodove s čudovitim izgledom rastlin. To so sadike iz serije BrazelBerry. Več

BrazelBerry 

 

POJEJ ME!

Sadike zelišč iz linije "Eat me!" v razgradljivih lončkih na voljo v vrtnih centrih Arboretuma Volčji Potok

Zelišča iz linije "Eat me!" so posajena v biorazgradljive lončke. Ti so narejeni iz naravnega lepila in materialov, ki nastanejo kot odpadni produkt pri proizvodnji riža. To pomeni, da s svojim nakupom ne boste prispevali k povečanju količine odpadne embalaže, hkrati pa se boste izognili financiranju proizvodnje plastičnih lončkov. Vaš nakup je investicija v prihodnost, ko bo nakup izdelkov brez embalaže temelj trajnostnega razvoja in naravovarstva.

Lončki so stabilni in vzdržljivi, razgradijo se šele v stiku s tlemi. So 100 % biorazgradljivi, zato lahko svoja zelišča na vrt posadite z lončkom vred. Ko bodo encimi iz tal pričeli razgrajevati lonček, bodo hranila, ki se iz njega sprostijo, pomagala pri rasti mlade rastline.

 

Vse na voljo v Vrtnih centrih Arboretum v Volčjem Potoku in Medlogu.