Arboretum Volčji Potok, kot eden izmed 20 izbranih javnih zavodov iz EU, sodeluje v 2. fazi projekta DOORS – Digitalni inkubator muzejev. DOORS je prejel sredstva iz raziskave Evropske Unije z naslovom Horizon 2020 in inovacijskega programa v okviru sporazuma o dodelitvi sredstev št. 101036071.

Z veseljem sporočamo, da je komisija pozitivno ocenila naš pilotni predlog »Ustvarjanje e-vodiča po parku z elementi igrifikacije za spodbujanje participacije obiskovalcev« in sprejela naš pilotni predlog v 2. fazo inkubacijskega programa DOORS. V 2. fazo je bilo izmed 40 sodelujočih kulturnih organizacij izbranih 20 projektov.

Naša ideja o e-vodiču bo tako realizirana. Pripravili bomo e-vodič po parku za družine, ki bo na nov, inovativen in zabaven način vzpodbudil raziskovanje po parku in spoznavanje zanimivosti o parku in naravi. E-vodič bo posredoval vsebino o zanimivih točkah v parku z zgodbami, besedili, ilustracijami, videi, igrami in ugankami o rastlinah, živalih, zanimivostih in zgodovini parka. Prek formata dvosmerne komunikacije boste uporabniki opravljali različne zabavne naloge in prejemali nagrade, zaradi česar bo obisk parka še bolj interaktivna in nepozabna izkušnja.

E-vodič Arboretuma Volčji Potok bo luč sveta ogledal prihodnje leto in se že veselimo, da vam na nov način prikažemo naš park in omogočimo zanimivo in zabavno izkušnjo obiska našega parka.

Več si o projektu DOORS lahko preberete na njihovi uradni spletni strani: https://ars.electronica.art/doors/en/

DOORS

EU

“Arboretum Volčji Potok is part of the DOORS – Digital Incubator of Museums network. DOORS has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 101036071”.