Divja Slovenija

Domov/Divja Slovenija
Divja Slovenija

Divja Slovenija

sobota, 28. avgust / 20.30 / PREMIERA Z EKIPO FILMA

Divja Slovenija

dokumentarni film / režija: Matej Vranič / scenarij: Matej Vranič, Marjan Žiberna / nastopa: Jure Longyka / 2021, Slovenija / distribucija: Fivia

KRATKA VSEBINA

V obdobju enega leta se podamo v pet ekosistemov – alpski svet, kraško podzemlje, Jadransko morje, gozdove Dinaridov in neskončne panonske ravnice, ki gostijo številne živalske in rastlinske vrste.

Vabljeni k ogledu potujoče fotografske razstave “Natura 2000 in Divja Slovenija: Narava povezuje”, ki je pričela svojo pot v Arboretumu Volčji Potok. Več
Pred začetkom dokumentarnega filma bo potekalo vodenje po razstavi z ustvarjalci filma. Zbirno mesto je pri vhodu v park ob 19.00. Plača se filmsko vstopnico.

V filmu se podamo v pet ekosistemov: med najvišje alpske vrhove in v odmaknjene dinarske gozdove, potujemo preko panonskih ravnic, spustimo se v podzemne jame kraškega sveta in pod gladino Jadranskega morja. Pri vsaki pokrajini spoznamo zanje značilen živalski in tudi rastlinski svet, odkrivamo skrivno življenje živalskih vrst, ki živijo v neposredni bližini ljudi, a nam tako rekoč nikoli ne pridejo pred oči. Film, ki se odvija v obdobju enega leta, gledalca tudi popelje skozi značilne slovenske pokrajine in ga kratko seznani z njihovimi glavnimi značilnostmi. Poseben pečat dajejo filmu bogata ekosistemska diverziteta in posnetki redko videnih prizorov iz narave.

PRODAJA VSTOPNIC

Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, pri blagajni Mestnega kina Domžale in na vstopnice.arboretum.si, www.kd-domzale.si ter www.mojekarte.si. Cena vstopnice je 5 EUR, projekcija slovenske klasike Tistega lepega dne pa je brezplačna. Za invalide na invalidskih vozičkih je vstop prost. Cena vstopnice za otroke, šolarje do 15. leta starosti, invalide* in njihove spremljevalce ter brezposelne* je 2,50 EUR.

Filmoljubcem je na voljo tudi posebni paket vstopnic po ceni 20 EUR za 5 predstav.

Za nakup vstopnic lahko vnovčite tudi darilne bone in brezplačne vstopnice Mestnega kina Domžale.

KJE SO PROJEKCIJE IN KDAJ BO PARK ZVEČER ODPRT?

Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku blizu vhoda v park. Projekcije se pričnejo ob 21.00, od 19. avgusta dalje pa ob 20.30. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč od 20.00 dalje. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica za ogled filma ne velja.

ČE BO NAPOVEDANO SLABO VREME?

Ob slabem vremenu se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika ter na Facebooku in Instagramu. Ker je v dvorani na voljo le omejeno število sedežev, bo v nedeljo na voljo še ena dodatna projekcija odpadlega filma, prav tako v Mestnem kinu Domžale (točna ura projekcije bo objavljena na spletu). Za nadomestne projekcije priporočamo rezervacijo, saj je število sedežev v dvorani omejeno. Če se nadomestne projekcije v dvorani ne boste udeležili, lahko svojo vstopnico zamenjate za katerokoli drugo projekcijo na Filmskih večerih v Arboretumu, za katerokoli filmsko projekcijo v Mestnem kinu Domžale ali pa se na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, dogovorite za vračilo kupnine. Klikni za ogled vremenske napovedi.

TRAVNIK JE NAŠ AVDITORIJ

Projekcije se odvijajo na prostranem travniku, kjer bodo na voljo stoli, razporejeni v primerni varnostni razdalji. Na projekcijo lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjenih tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Tudi poletni večeri so lahko hladni, zato priporočamo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma.

VARNO V KINO

Projekcije se izvajajo v skladu z aktualnimi pravili in priporočili NIJZ-ja.

Pred vstopom na prostor, kjer se izvaja kinopredstava, gledališka predstava in druga kulturna prireditev, morajo udeleženci dokazati izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Ta pogoj ne velja za osebe, ki še niso dopolnile 15. let.

Ukrep, ki ga je predpisala Vlada RS, velja od 23. julija 2021 v Odloku o spremembah Odloka o  začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 120/21).

FILMSKA KAVARNA

Ob prizorišču projekcij bo odprta tudi filmska kavarna, kjer bo na voljo filmska pijača in jedača.

Filmski večeri v Arboretumu

Datum

28. 8. 2021
Expired!

Čas

20.30 - 22.30

Lokacija

Park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top