Loading Dogodki
This dogodek has passed.

Dnevi medgeneracijske povezanosti, ki jih simbolizira Dan starih staršev, se v Arboretumu Volčji Potok začnejo v sredo, 23. septembra, ob 10.00. Tokrat so dejavnosti, ki bodo simbolizirale boj proti osamljenosti, v Arboretumu Volčji Potok združene z energijskimi točkami. Dr. Sabina Šegula, Floweracademy.si bo z ekipo pripravila cvetoče energijske »eksplozije«, ki bodo krasile klopi in se barvno uskladile z barvami energijskih točk.

Prva točka, s katero se bodo dejavnosti začele, je oranžne barve. Oranžna je barva veselja in ustvarjalnosti. Oranžna spodbuja občutek splošnega dobrega počutja in čustvene energije, ki jo je treba deliti, kot so sočutje, strast in toplina.

Hkrati je oranžna barva, barva Nizozemske, ki je vpeta v začetke tega idejnega projekta. Predsednik organizacije, ki je začela s tem mednarodnim projektom, je Nizozemec Charles Landsdorp. V podporo temu projektu bo zato 23. septembra ob 10.00 obiskal oranžno energijsko točko nizozemski ambasador Marco Hennis.

Vabimo vas, da projekt podprete s svojo udeležbo in pošljete javnosti sporočilo:

»Cvetje pove več, je tudi zdravilo proti osamljenosti.«

Ostalih pet energijskih točk bo s cvetjem okrašenih v petek.

V soboto, 26. septembra, bodo organizirane brezplačne delavnice pod vodstvom dr. Sabine Šegula, na katerih bodo sodelovale vse generacije in z barvami ustvarile svoje sanje na eševeriji, rastlini, ki jo bodo lahko udeleženci odnesli domov. Delavnice bodo potekale od 11.00 do 12.00 in od 15.00 do 16.00. Število udeležencev bo omejeno. Delavnice bodo potekale v več zaporednih kratkih terminih.

Plača se vstopnino v park. Program je brezplačen. Za udeležbo na sobotnih delavnicah je obvezna prijava na prireditve@arboretum.si do petka, 25. 9., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA – DAN STARIH STARŠEV – DOPOLDNE oziroma PRIJAVA – DAN STARIH STARŠEV – POPOLDNE. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).