Gozdna terapija: V objemu štirih letnih časov

Gozdna terapija V objemu štirih letnih časov

Gozdna terapija: V objemu štirih letnih časov

Iščete pobeg od hitrega tempa vsakdana? Pridružite se programu Gozdna terapija: V objemu štirih letnih časov, kjer boste doživeli edinstveno potovanje nazaj k naravi, ki je ključna za vaše notranje ravnovesje in dobro počutje.

Gozdna terapija, inspirirana z japonsko prakso Shinrin-Yoku (kopanje v gozdu), spodbuja preživljanje časa v naravi z namenom izboljšanja počutja in sreče, pri čemer se osredotočate na čuječe povezovanje z naravo prek čutil. Prinaša številne koristi, kot so zmanjšanje stresa, izboljšanje razpoloženja, krepitev imunskega sistema, izboljšanje koncentracije in znižanje krvnega tlaka.

Program obsega štiri srečanja, ki raziskujejo lepote posameznih letnih časov, nudijo edinstvene izkušnje in spodbujajo povezavo z naravo. Udeležba na vseh štirih srečanjih je priporočljiva za celovito izkušnjo in maksimalno korist, medtem ko je tudi udeležba na posameznem srečanju dragocena priložnost za sprostitev in krepitev povezave z naravo. Udeleženci boste prejeli gradivo za nadaljnje raziskovanje in poglobitev svoje povezave z naravo.

Termini srečanj

Zimski odklop: nedelja, 10. 3.

Pomladna prebujenja: nedelja, 12. 5.

Poletna harmonija: nedelja, 8. 9.

Barvita jesen: nedelja, 20. 10.

  1. srečanje: Zimski odklop

Zimski čas, ko narava počiva, ponuja edinstveno priložnost za notranji mir in regeneracijo. Gozdna terapija v tem času omogoča udeležencem, da se še globlje povežejo s tišino in mirnostjo narave, kar pripomore k večji mentalni jasnosti in moči za osebno rast. “Zimski odklop” tako ni zgolj odmik od vsakdanjega stresa, temveč tudi potovanje v samospoznavanje.

  1. srečanje: Pomladna prebujanja

Doživite prebujenje narave na malo drugačen način in se pridružite gozdni terapiji v objemu pomladi. Pomlad prinaša novo življenje in svežo energijo, kar boste lahko odlično izkusili na posebni pomladno obarvani gozdni terapiji. Ta izkušnja vas vabi, da doživite prebujenje narave v vsej njeni lepoti in čarobnosti. Začela se bo s počasnim sprehodom skozi brsteče dele Arboretuma, ponudila pa bo možnost za poglobljeno dojemanje narave po zimskem spanju.

Gozdna terapija pomladna prebujanja

  1. srečanje: Poletna harmonija

Vabljeni na gozdno terapijo v objemu poletja. Poletje je idealen čas za uživanje v dolgi dneh, polnih barv, zvokov in vonjav. To obdobje prinaša edinstveno priložnost za izkoriščanje toplejšega vremena, kar omogoča še intenzivnejše doživetje naravnega okolja. Poletna sezona je čas, ko lahko resnično izkoristite terapevtske učinke narave, se osvobodite vsakodnevnega stresa in najdete notranji mir v objemu zelenih gozdov.

Gozdna terapija poletna harmonija

  1. srečanje: Jesenski odklop

Vabljeni na gozdno terapijo jeseni, ko narava preoblači svoje barve in vabi na potopitev v bogato paleto odtenkov. Jesen prinaša svežino hladnejših dni in posebno spokojnost, ki spremlja ta prehodni čas. Na počasnem sprehodu skozi Arboretum boste imeli priložnost občudovati padajoče liste in opazovati, kako se narava pripravlja na zimski počitek. Jesensko srečanje je namenjeno refleksiji povezovanja z naravnimi cikli življenja in spremembami. To bo priložnost za osebno rast in povezovanje z mirnostjo ter bogastvom jesenskega obdobja.

Gozdna terapija jesenski odklop

Srečanja vodi izvajalka gozdne terapije Ana Hribar Podkrajšek (041/814 -449). Cena enega srečanja je 35 €/osebo, cena štirih srečanj 100 €/osebo, poleg tega se plača vstopnino v park. Ceno srečanj posameznik vnaprej poravna izvajalki, vstopnino pa pri blagajni parka. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo. Zberemo se pri vhodu v park. Obvezna prijava na ana.hribar@gmail.com. Število mest je omejeno.

Datum

8. 9. 2024

Čas

10.00 - 13.00

Lokacija

Vhod v park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top