Poletje v vrtnicah

Poletje v vrtnicah

Poletje v vrtnicah

Barviti cvetni lističi božajo oči in omamni vonj prebuja čute. Ovite v zelenje in zavarovane s trnjem čakajo na občudovalce. Poletno sonce jih spodbudi, da razpirajo svoje cvetove in se nežno bohotijo v opojni lepoti.

Tako privlačne so, da hodijo okoli njihovih gredic fotografi s potnimi čeli, raziskovalci z zapiski, ki skrbno beležijo svoje ugotovitve, in slikarji, ki iščejo svoj navdih. Prebudite pri njih tudi vi svojo strast do lepote, ki je imajo vrtnice v obilju.

V Arboretumu Volčji Potok je več nasadov vrtnic. Največji je Zgornji rozarij nad upravo, sledi Spodnji rozarij na robovih zunanjega parterja, v bližini vhoda je zbirka papeških vrtnic v samostojnem rozariju, na južni strani pristave je postavljena tematska zbirka vrtnic v loncih Rožni vrt Marije Auersperg Attems, na severnem dvorišču pristave pa Vrt slovenskih vrtnic in Vrt slovitih vrtnic. Vsak od rozarijev je zasajen po svojem ključu za izbor sort in vzrast vrtnic. Skupaj je v Arboretumu Volčji Potok skoraj 1.200 različnih sort vrtnic. Oglejte si digitalni rozarij

Vrtnice cvetijo od sredine maja do konca oktobra.

Datum

29. 5. 2024 - 31. 10. 2024
Ongoing...

Čas

Ves dan

Lokacija

Rozariji
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top