Predstavitev dišečega vrta in aromatičnih rastlin (Dobimo se na vrtovih)

Predstavitev dišečega vrta in aromatičnih rastlin

Predstavitev dišečega vrta in aromatičnih rastlin (Dobimo se na vrtovih)

Vrtovi in parki vedno hkrati nagovarjajo vseh pet čutov človeka, ki se v njih mudi. Svojega voha se  navadno zavemo ob močnih vonjih. Dodatno ugodje ustvarimo z dišečimi rastlinami, pri čemer so vir vonja večinoma cvetovi, lahko pa tudi listi in drugi rastlinski deli. V Arboretumu Volčji Potok smo jeseni 2023 obnovili dišeči vrt, za katerega je naredila načrt hrvaška krajinska arhitektka Kornelija Benyovsky Šoštarić. Na njem se bomo pogovarjali o vključenih rastlinah, njihovemu vzdrževanju in o »letnem programu« prijetnih vonjev od zgodnje pomladi do zime.

Strokovno vodenje je brezplačno, plača se vstopnino v park. Prijave niso potrebne. Vodi Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok. Dobimo se ob indonezijskem paviljonu.

Vodenje je del dogodkov, ki jih organiziramo v sklopu pobude Dobimo se na vrtovih. Več o tem

PROGRAM za soboto, 1. junij 2024:

9.00-13.00
Dišeče potovanje
Stojnice in interaktivno dogajanje na temo aromatičnih rastlin, naravne parfumeristike in čutila za voh. Organizacija: Aroma Atelier (Ana Ličina), Fragrant Hugs (Martina Godnič), Miranda Natural Perfumes (Miranda Angelovski Čebron) in Društvo za Naravno Parfumeristiko N.O.S. Strokovna predstavitev in delavnice so brezplačne, plača se vstopnino v park. Lokacija: dišeči vrt ob indonezijskem paviljonu. Stojnice bodo od 9.00 do 13.00, delavnice pa bodo potekale od 11.00 do 13.00.

10.00-11.00
Predstavitev dišečega vrta in aromatičnih rastlin
Strokovno vodenje, Matjaž Mastnak

11.00-13.00
Degustacija in prodaja zelišč
Strokovna predstavitev, dr. Janko Rode
Na stojnici bo dr. Janko Rode, avtor knjige Zeliščni vrt domača lekarna, pripravil okusno in aromatično degustacijo. Možen bo tudi nakup zeliščnega programa.
Degustacija se bo osredotočila na čut okusa in vonja. Na voljo bodo zeliščni napitki in sladko/slano pecivo z zelišči, degustacija bo poudarila raznolikost uporabe zelišč. Prodajni program bo sestavljen iz domačih mešanic in čajev posameznih zelišč. Ponudili bodo tudi zeliščne sirupe, likerje in žganja ter tri vrste zeliščnih mil. Za kulinariko bodo prodajali zeliščne soli in dišavnice z vrta. Naprodaj bo tudi knjiga Zeliščni vrt domača lekarna.
Strokovna predstavitev je brezplačna, plača se vstopnino v park. Prijave niso potrebne. Lokacija: dišeči vrt ob indonezijskem paviljonu.

Letošnja grafična podoba pobude

Datum

1. 6. 2024
Expired!

Čas

10.00 - 11.00

Lokacija

Indonezijski paviljon
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top