Loading dogodki

Multimedijska predstavitev in razstava o Souvanih in njihovem parku v Volčjem Potok

Arboretum Volčji Potok ima zgodovino. Od leta 1882-1946 je bilo posestvo v lasti družine Souvan, ki si je tu za bivanje uredila graščino in park. Souvanov park po površini obsega sedmino današnjega Arboretuma, a predstavlja njegov dragoceni osrednji del in historično jedro zavarovane kulturne dediščine.

Razstavo o Souvanih in njihovem parku v Volčjem Potoku smo v Arboretumu predstavili jeseni 2017. Zdaj smo jo razširili v multimedijsko predstavitev. Ta vključuje celostensko projekcijo arhivskih fotografij, ki prikažejo rast in oblikovanje Souvanovega parka od leta  1898 do 1945. Zgodbe treh ključnih oseb iz Souvanovega parka so predstavljene v zamišljenih osebnih izpovedih. Ferdinandu Souvanu, Heleni Souvan in Leu Souvanu lahko obiskovalec prisluhne v ločenih prezentacijah. Dodanih je nekaj predmetov, od katerih vsak po svoje osvetli življenje družine.

Posebno prizorišče je posvečeno Almi Souvan, muzi pesnika Josipa Murna. Tam lahko obiskovalec séde pred kamin in prisluhne Murnovim stihom. Ali pa se s telefonom slika kot Alma, poročena Urbanc.

Mutimedijska predstavitev je umeščena v pritličja Galerije, ki stoji v srcu Souvanovega parka. Razstava je opremljena s prevodi v nemški, angleški, italijanski in hrvaški jezik. Postavitev multimedijske predstavitve Souvani in njihov park v Volčjem Potoku je financiralo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

Fotogalerija

Share This Story, Choose Your Platform!