Souvani in njihov park v Volčjem Potoku

Souvani in njihov park v Volčjem Potoku

Souvani in njihov park v Volčjem Potoku

Multimedijska predstavitev in razstava o Souvanih in njihovem parku v Volčjem Potoku

Arboretum Volčji Potok ima zgodovino. Od leta 1882-1946 je bilo posestvo v lasti družine Souvan, ki si je tu za bivanje uredila graščino in park. Souvanov park po površini obsega sedmino današnjega Arboretuma, a predstavlja njegov dragoceni osrednji del in historično jedro zavarovane kulturne dediščine.

Razstavo o Souvanih in njihovem parku v Volčjem Potoku smo v Arboretumu predstavili jeseni 2017. Konec leta 2019 smo jo razširili v multimedijsko predstavitev. Ta vključuje celostensko projekcijo arhivskih fotografij, ki prikažejo rast in oblikovanje Souvanovega parka od leta  1898 do 1945. Zgodbe treh ključnih oseb iz Souvanovega parka so predstavljene v zamišljenih osebnih izpovedih. Ferdinandu Souvanu, Heleni Souvan in Leu Souvanu lahko obiskovalec prisluhne v ločenih prezentacijah. Dodanih je nekaj predmetov, od katerih vsak po svoje osvetli življenje družine.

Posebno prizorišče je posvečeno Almi Souvan, muzi pesnika Josipa Murna. Tam lahko obiskovalec séde pred kamin in prisluhne Murnovim stihom. Ali pa se s telefonom slika kot Alma, poročena Urbanc.

Mutimedijska predstavitev je umeščena v pritličja Galerije, ki stoji v srcu Souvanovega parka. Razstava je opremljena s prevodi v nemški, angleški, italijanski in hrvaški jezik. Postavitev multimedijske predstavitve Souvani in njihov park v Volčjem Potoku je financiralo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.

V galeriji si lahko ogledate še razstavo in multimedijsko predstavitev Ciril Jeglič, prvi vodja Arboretuma Volčji Potok ter razstavo živalskih plastik Janeza Boljke.

Fotogalerija

Datum

24. 2. 2024 - 30. 11. 2024
Ongoing...

Čas

Ves dan

Lokacija

Galerija Janeza Boljke
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top