Loading Dogodki
This dogodek has passed.

V tednu vrtnic vas med 11. in 18. junijem z veseljem vabimo, da si v treh rozarijih Arboretuma Volčji Potok ogledate prve cvetove vrtnic, saj so prav ti najbolj očarljivi.

Ker je druženje ob upoštevanju ukrepov dopuščeno, teden vrtnic otvarjamo z 18. Slovenskim dnevom vrtnic, ki mu sledijo sobotne in nedeljske aktivnosti v okviru Vrtničnega vikenda, ki bo potekal od petka, 11., do nedelje, 13. junija.

V času tedna vrtnic vas nagovarjamo, da preizkusite novost v parku – avdio vodič v Rožnem vrtu Marije Auersperg Attems, Vrtu slovenskih vrtnic in Vrtu slovitih vrtnic. Skozi pripoved so podane informacije in zanimivosti, postavljene v vrtni in zgodovinski kontekst. Do avdio vodiča obiskovalec dostopa s pametnim telefonom prek brezplačne aplikacije za branje QR kod.

Rožni vrt Marije Auersperg Attems je v sklopu vrta Marije Auersperg Attems na južni strani pristave, Vrt slovenskih vrtnic in Vrtu slovitih vrtnic pa sta na severnem dvorišču pristave, pod kongresnim gričem. To so premični rožni vrtovi z vrtnicami, ki so trajno posajene v loncih. Pri vsaki od teh vrtnic lahko prisluhnete nekaj minut dolgi zgodbi o izbrani rastlini.

Ves teden tudi prisrčno vabljeni k ogledu intermedijske razstave VRTN!CA, ki obiskovalcem Arboretuma prvič ponuja izkušnjo razširjene resničnosti v parku. Brezplačni ogled razstave je možen na dan otvoritve, 11. junija od 13.00 dalje.

Ljubitelje umetnosti in vrtnic pa bo razveselil tudi koncert MOZART V ROZARIJU Figaro na severu v soboto, 12. junija, ob 18.00 v Zgornjem rozariju. Organizira ga Kulturni dom Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Koncert je plačljiv.


PROGRAM VRTNIČNEGA VIKENDA, 11.–13. junij

petek, 11. 6.
od 17.00

Večer z DVLS (pogovor o vrtnicah, družabnost, napoved razstave EU v vrtnicah, predstavitev hologramske predstave Vrtn!ca, glasbeni program).

Udeležence vabimo, da pridejo s pametnimi telefoni, ki imajo naložen čitalec QR kod in aktiviran prenos podatkov. S tem bodo lahko sami dostopali do zvočnega vodiča – pripovedi o več kot tridesetih izbranih sortah vrtnic. Da ne bo gneče pri vodenju!

sobota, 12. 6.

Zajtrk med vrtnicami – piknik košarica po predhodnem naročilu na: kavarnarboretum@gmail.com oz. 040 350 602 – Sandra Okrogar).

10.00–18.00

Prodajni sejem (izmenjava, prodaja vrtnic in kozmetičnih izdelkov, ipd.).

16.30–17.30

Pozno popoldne med vrtnicami; strokovno vodenje v Spodnjem rozariju z Matjažem Mastnakom.

18.00–19.00

MOZART V ROZARIJU Figaro na severu (Mojca Menoni Sikur, Gea Pantner, Martin Sikurja, Mate Bekavac; organizira Kulturni dom Franca Bernika Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok). Koncert je plačljiv.

nedelja, 13. 6.

Zajtrk med vrtnicami – piknik košarica po predhodnem naročilu na: kavarnarboretum@gmail.com oz. 040350602 – Sandra Okrogar).

9.30–10.30

Jutro med vrtnicami; strokovno vodenje z Matjažem Mastnakom.

10.00–18.00

Prodajni sejem (izmenjava, prodaja vrtnic in kozmetičnih izdelkov, razni prikazi – npr. destilacija).


Plača se vstopnino v park.

Za strokovni vodenji velja omejeno število mest. Prijava se izvede pri vhodu v park v času Vrtničnega vikenda.

Vodenji in prireditve v času Vrtničnega vikenda bodo izvedene skladno z veljavnimi epidemiološkimi ukrepi. Udeležence prosimo, da tudi sami skrbijo za zadosten medosebni razmik in spoštujejo vsa priporočila NIJZ (https://www.nijz.si/).