Tulipani v arboretumu že cvetijo, letošnja hladna muhasta pomlad jim je zelo všeč.

Tulipani imajo v arboretumu posebno mesto. Njihovo lepoto smo prvič postavili na cvetlični piedestal pred 30 leti.

Kaj vse ponuja 30. razstava tulipanov?

Kot radi rečemo, se prava pomlad začne s tulipani. Sijoči cvetovi mavričnih barv in različnih oblik so nekaj, kar očara in vedno znova pritegne. V pomladi raznolikost tulipanov nima para.
Kako različni so tulipani, boste spoznali na sprehodu mimo 350 različnih sort, ki so označene ob programski poti. Očarale vas bodo tudi velike grede, ki spominjajo na polja tulipanov z nizozemskih razglednic. Tulipane bo letos gotovo moč občudovati tudi še v začetku maja, saj je del posajenih v Zgornjem angleškem parku v objemu gozda, ki jih s senco in hladom varuje pred prezgodnjim cvetenjem. Na ostalih gredah po parku so tulipani v družbi trajnic in cvetočih sezonskih cvetlic. Seveda pa ne smemo prezreti narcis, ki letos kar cvetijo in cvetijo, tudi njim je hlad po godu. Poljane narcis obiskovalca spremljajo skorajda povsod.

Vabimo vas tudi na ogled razstave Pomladni travnik pod platneno streho pri pristavi in razstavo Cvetoče ananasovke in orhideje v rastlinjaku.

Arboretum se razprostira na 85 ha, sprehajanje je dovoljeno tudi po travnih površinah, tako da je dovolj prostora tudi za koronsko varen sprehod.

Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure. Parkirišče je brezplačno in urejeno v bližini vhoda. Po priporočilih NIJZ na sprehodu ob zagotavljanju varne razdalje ni potrebno nositi maske. Potrebna je le ob vstopu oziroma ob nakupu vstopnice, ob ogledu razstav v rastlinjakih in ob uporabi stranišč.

Priporočamo nakup vstopnic preko spleta. Cenik si lahko ogledate TUKAJ

Nakup vstopnic