Večerni sprehod med lučkami

Odprto od 17.00 do 20.30. Park je odprt vsak dan – tudi med vikendi in prazniki.

Prosimo, kupite vstopnice prek spleta z 10 % popustom.  Nakup >

Pri nakupu vstopnic in vstopu v park je obvezna maska. V primeru povečanega obiska je v parku med 16.30 in 21.00 obvezno nošenje mask. Spoštujte pravila NIJZ.  Trenutno veljavna pravila >

Svetlobne krogle v parku
Francoski vrt osvetljen z lučkami
Svetlobna krogla v Arboretumu

Park se je odel v milijon lučk. Izkoristite edinstveno priložnost in se po parku sprehodite v večernih urah, saj je sprehod po osvetljenem parku vredno izkusiti. Na kar 15 hektarjih osvetljenih površin boste poleg lučk našli tudi mir in pobeg od dnevnega vrveža.

Lanskoletno okrasitev smo bogato nadgradili. Tu so najrazličnejše kulise ustvarjene iz lučk – zavese, krogle, smrečice, svetlobni tuneli. Zvezda letošnje praznične okrasitve je največja svetleča krogla daleč naokrog.

Lučke bodo na ogled vsak dan med 17.00 in 20.30 vse do 31. 1. 2021. Ker se situacija spreminja tako rekoč iz dneva v dan, se bomo temu prilagajali tudi mi, tako da spremljajte našo spletno stran, kjer bomo objavljali aktualne informacije glede razstave. Pridržujemo si pravico do sprememb zaradi epidemiološke situacije v državi.

V kolikor bodo razmere dopuščale, se boste na prazničnem sprehodu lahko okrepčali s toplimi napitki in prigrizki. Prav tako se boste lahko sprehodili med policami trgovinice pri vhodu, ki bo založena s praznično ponudbo (ko bodo vladni odloki to dopuščali).

Prosimo, da ob obisku preverite aktualne veljavne odloke vlade in priporočila NIJZ, in jih upoštevate. Želimo si, da bi park deloval nemoteno, in to nam bo uspelo z vašo pomočjo in z doslednim upoštevanjem aktualnih zaščitnih ukrepov. Zaradi velikega zanimanja za Večerni sprehod med lučkami bomo v primeru, da bo obiskovalcev več, kot jih določa NIJZ, primorani obisk parka omejiti. V park bomo spuščali le toliko gostov, kolikor je parkirišč.

Naj večerni sprehod med tisočerimi lučkami Arboretuma Volčji Potok ob koncu leta v vas pusti lepe sledi!

CENIK VEČERNEGA SPREHODA najdete tukaj.

Preskočite vrsto, kupite vstopnico za večerni sprehod prek spleta z 10 % popustom! Vstopnico lahko izkoristite za enkratni sprehod vse do 31. 1. 2021. Za hitrejši vstop v park svetujemo, da vstopnico natisnete, če te možnosti nimate, lahko kodo na mobilnem telefonu približate čitalcu oz. jo pokažete pri vratarju. Popust velja za redne cene večernega sprehoda, kupljene prek spleta. Popusti se ne seštevajo. Vstopnice je mogoče kupiti tudi pri blagajni vhoda v park.

Sezonska vstopnica za Večerni sprehod med lučkami ne velja, saj gre za poseben dogodek izven rednega odpiralnega časa. Imetnik sezonske vstopnice lahko koristi popust pri nakupu vstopnice za večerni sprehod le ob predložitvi sezonske vstopnice pri blagajni parka.

Lučke v obliki smrekic
Svetlobna krogla ob sončnem zahodu
Večerni sprehod med lučkami

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

 1. Ali lahko od 11. 12. 2020 do 31. 1. 2021 park obiščem, če imam sezonsko vstopnico?
  Park lahko imetniki sezonskih vstopnic obiščete v rednem delovnem času parka (od 8.00 do 16.00). Park je potrebno zapustiti do 17.00.
 2. Ali je za imetnike sezonskih vstopnic večerni sprehod kaj cenejši?
  Imetnik sezonske vstopnice lahko uveljavlja popust pri nakupu vstopnice za večerni sprehod. Cenik najdete TUKAJ.
 3. Ali za večerni sprehod velja vstopnica za 2 obiska?
  Da, za večerni sprehod lahko koristite vstopnico za dva obiska. POZOR! Drugi obisk velja v letu nakupa, torej, če vstopnico kupite 30. 12. 2020, velja samo do 31. 12. 2020. Po 1.1. je potrebno kupiti novo vstopnico za 2 obiska!
 4. Kje lahko kupim vstopnice za večerni sprehod?
  Vstopnice za večerni sprehod lahko kupite pri blagajni vhoda v park ali prek spleta https://vstopnice.arboretum.si/ (rubrika VEČERNI SPREHOD MED LUČKAMI)
 5. Ali lahko prek spleta kupim tudi vstopnice s popustom za imetnike sezonskih vstopnic?
  Ne, vstopnice s popustom lahko kupite samo pri blagajni parka s predložitvijo veljavne sezonske vstopnice za posameznika.
 6. Kdaj se prižgejo lučke?
  Park bo razsvetljen od 17.00 dalje. Od takrat dalje je mogoč le vstop z vstopnico za večerni sprehod.
 7. Ali lahko na večerni sprehod pripeljem psa?
  Lahko, med sprehodom mora biti na vrvici, pobirati je potrebno iztrebke. Plača se obvezni prispevek za psa.
 8. Ali je zvečer v parku tudi ponudba hrane in pijače?
  V kolikor bodo razmere dopuščale, bo v kavarni nad francoskim vrtom mogoče kupiti tudi tople napitke in kakšen zimski prigrizek za s seboj. Prilagajali se bomo veljavnim vladnim odlokom.
 9. Ali pripravljate kakšen poseben program v prazničnem času?
  Posebnega programa trenutno ne načrtujemo zaradi epidemiološkega stanja v državi. Ko se bo stanje izboljšalo, vas bomo o tem obvestili prek naše spletne strani in socialnih omrežij. Sledite nam na: Facebooku in Instagramu.
 10. Kako je z vstopnino za invalide?
  Oseba na invalidskem vozičku in en njen spremljevalec imata brezplačen vstop. Imetniki Evropske invalidske kartice plačajo vstopnino po ceniku (2 € za imetnika EIK in 2 € za spremljevalca imetnika EIK).