Božične zvezde so lepo praznično darilo, še zlasti, če si nekdo vzame čas in jo okrasi na nevsakdanji način. Včasih je dovolj en sam dodatek, spet drugič očara barvna kombinacija, na katero sicer niti pomislili ne bi.

Kadar poznamo okus obdarovane osebe, je izbira malce lažja, kadar pa želimo podariti nekaj posebnega, da bo vsak, ki bo darilo videl, očaran, to pa je že zahtevnejša naloga.

Ker so nove ideje vedno dobrodošle, je prikazanih nekaj zamisli za letošnjo zimo. Uporabimo preverjeno modrost, da več enakih izdelkov v izložbi bolj pritegne kot en sam, hkrati pa, ko je koncept dovršen, enak izdelek naredimo tudi na zalogo, zadnji hip pa dodamo le še božično zvezdo.

Več o božičnih zvezdah

 

Leseno ogrodje iz deščic in vejic, s katerim obdamo okrasni lonček, dopolnimo z volno različnih barv, vejicami bora in še kakšnim drobnim dodatkom, lahko tudi s prazničnim mini posvetilom.

Staro leseno kvadratno ogrodje lahko s pridom uporabimo kot okrasni lonček. Plastični lonček skrijemo z barvitim ovojnim papirjem, prilepimo zvezdo iz filca in osnova je pripravljena. Na koncu dodamo še nekaj borovih vejic, kar je še zlasti dobrodošlo pri mini božičnih zvezdah, ki nimajo veliko zelenih listov, ki bi zakrili notranjost ‘novega lončka’.

Slovenskemu cvetličarju dekoriranje buteljčnih vin ni nič novega. Ste že pomislili, da bi steklenico in božično zvezdo povezali skupaj?

Ljubitelju narave, morda gozdarju ali lesarju poiščimo vazo iz izdolbljenega kosa lesa (štor, korenina). Ne le, da bo nad takšnim darilom navdušen, zagotovo ga bo postavil na vidno mesto. Splača se potruditi!

Vijolično-zlata, čudovita barvna kombinacija, pri kateri se vprašamo, zakaj se je nismo že prej sami spomnili. Zlat lonček v širši stekleni vazi, vmesni prostor je zapolnjen s koščki cimeta, zlatimi laski, steklenimi okrasnimi novoletnimi kroglicami v barvi cimeta in okrasnega traku, iz katerega na koncu naredimo še veliko pentljo.

Namesto klasičnega okrasnega lončka izberemo pleteno košarico, jo ovijemo s kosi mahu, vejicami iglavcev, različnimi okrasnimi trakovi in že je tu unikaten okras. Za konec še svetleč praznični trak in novoletni okrasek.

Skodelica je lahko lepo darilo. Le napolniti jo moramo še z mini božično zvezdo in kosom mehkega filca. Dodamo še okrasni volneni trak s cofki, vejico praznično dišeče jelke in trak, s katerim vse skupaj povežemo, in darilce je pripravljeno.

Vir in foto: Stars for Europe

Oglejte si ponudbo v Vrtnem centru Arboretum in Cvetličarni Arboretum.