Kako do urejenega vrta?

Za naročilo načrta se z našimi projektanti dogovorite po telefonu, preko e-pošte ali pa se oglasite osebno v Upravi Arboretuma Volčji Potok. S projektantom se boste najprej dogovorili za ogled terena, kjer bo naredil inventarizacijo in analizo terena ter si ogledal neposredno okolico. Pri naročilu načrta bo projektant upošteval vaše želje glede ureditve vrta.

Projektant bo nato izdelal predlog zasaditvenega načrta – v tlorisu prikazane rastlinske in grajene strukture – in predračun s popisom pripadajočih del. Ko bo predlog končan, se boste dogovorili za ponovno srečanje, kjer si boste ogledali predlog ureditve. Da si boste bolje predstavljali, kako izgledajo rastline, ki jih je projektant vključil v predlog zasaditvenega načrta, si jih boste lahko ogledali v Vrtnem centru Arboretuma in strokovni literaturi.

Ko boste s projektantom uskladili mnenja in svoje želje, bo izdelal končni predlog načrta. Takoj ko bo načrt končan, smo pripravljeni na izvedbo. Od vas pa je odvisno, ali bo ta postopna ali jo bomo opravili v enem koraku.

Urejanje vrtov
Urejanje vrtov
Urejanje vrtov

Informacije in kontakt

Tel.: 01 831 43 11
Mob. št.: 031 70 60 70

Projektanti:

Marko Mikuletič, univ. dipl. inž. agr.
E-pošta: marko.mikuletic@arboretum.si

Andreja Kalan Lovšin, univ. dipl. inž. kraj. arh.
E-pošta: andreja.kalan-lovsin@arboretum.si

Urša Kljun, dipl. inž. kraj. arh. (UN)
E-pošta: ursa.kljun@arboretum.si

Vrt z rododendroni in azalejami

Zakaj načrt?

Urejanje vrtov se začne pri izdelavi načrta za vrt. Z načrtom za vrt vam bo krajinski arhitekt na dolgi rok opredelil, kje bo teren tlakovan, kje bo trata, kje bodo zasajena drevesa ali grmovnice. Načrt vrta naj bi opredelil, kje bo živa meja, greda s trajnicami ali vrtnicami, mogoče skalnjak ali celo ribnik.

zasaditvenim načrtom krajinski arhitekt določi sorto in vrsto rastlin, njihovo število, mesto, kam bomo posadili drevjegrmovnicetrajnice in vrtnice. Rastline v nenehni rasti vsako leto spreminjajo podobo vrta, zato se z zasaditvenim načrtom izognemo neljubim in motečim kombinacijam in dragim nepotrebnim nakupom.

Urejanje vrtov
Urejanje vrtov
Zasaditve vrtov

Mnenja strank

”Andreja, lepo pozdravljena. Vrt je prekrasen, za mojo dušo. Vi in vrtnarji ste prekrasni. Tako lepo smo med seboj sodelovali in ste opravili z odliko 5. Zdaj lepo dežuje in travica lepo raste. Še enkrat vsem skupaj najlepša hvala. In hvala, da bodo prišli pokositi.”

Vesna iz Ljubljane

”Hvala za opozorilo in skrb. Rastline zalivamo, so nas opozorili tudi fantje, ki so sadili. Bili so super, lepo so vse naredili in komaj čakam, da začne vse poganjati. Dobila sem tudi fakturo, kot sva se dogovorili. Lepo se imejte. ”

Alenka iz Marezig

”Vrt je naravnost čudovit, tako da se vam najlepše zahvaljujem za ureditev in izvedbo! Zahvaljujem se tudi vaši ekipi, ki je tako predano delala v tem vremenu in še posebej Igorju, ki je res krasen. Še enkrat najlepša hvala za ideje in ureditev, res mi je zelo všeč in definitivno bom uživala!!! Spomladi se slišiva, do takrat pa en velik in lep pozdrav.”

Barbara iz Ljubljane