Arboretum je prijazen do družin

Arboretum v Volčjem Potoku je priljubljen cilj za družinske obiske. Vodstvo ustanove se zaveda, da zadovoljni otroci vedno znova pripeljejo v park starše in stare starše, hkrati pa so bodoči samostojni obiskovalci tega botaničnega parka, specializiranega za drevnino.

OTROŠKO IGRIŠČE

Otroci imajo v Arboretumu Volčji Potok gotovo najraje veliko otroško igrišče. Raznovrstna igrala za različne starosti jih za najmanj eno uro polno zaposlijo. Otroško igrišče je koncipirano za različne vrste igre. Tu so preprosta plezala s tobogani za majhne otroke, ki se želijo igrati v spremstvu odraslih. Dovolj je tudi izzivov za tekanje, plazenje in plezanje, vključno z drčo, ki ima že pridih adrenalinske igre. Labirint je preprost, zato je tudi za majhne otroke primeren in priljubljen izziv.
Ko se otroci igrajo, lahko odrasli posedijo na klopcah. S stališča odraslih je velika prednost Arboretuma v Volčjem Potoku, da je zaprt za avtomobile, mopede in kolesa.

PRAZNOVANJE OTROŠKIH ROJSTNIH DNI V ARBORETUMU

Otroci lahko praznujejo svoj rojstni dan v parku Arboretuma Volčji Potok. Izbirate lahko med športno animacijo z animatorji Športno atletskega društva Mavrica ali bolj naravoslovno-živalskimi temami z Bioeksom. Pokličite organizatorja in rezervirajte termin!

Praznovanje otroškega rojstnega dne z Bioexo v Arboretumu

VLAK

Doživetje posebne vrst je ogled parka s cestnega vlakca. O podrobnostih voznega reda in ceni dobite informacije v recepciji pri prodajalki vstopnic.

Vlak v Arboretumu Volčji Potok

KAVARNA IN LETNI VRT

Po igri se je mogoče v letni kavarni usesti k sladoledu, soku, tortici in h kavici. Letna kavarna obratuje v lepem vremenu od pomladi do jeseni. Za hiter priboljšek je na otroške igrišču pri sanitarijah tudi samopostrežni avtomat.

Sladoledne kupe v kavarni Arboretum

OTROŠKE DELAVNICE

Priložnosti za spontano igro je povsod dovolj. Arboretum je v osnovi ustanova za zbiranje dreves in grmov. Če v svetu rastlin niste doma, ga lahko otrokom približate na delavnicah, ki so objavljene za skoraj vsak konec tedna. Napovednik prireditev

Otroške delavnice v Arboretumu

OTROŠKI VRTIČEK

Otroški vrtiček je spletna stran Arboretuma Volčji Potok za najmlajše. Na spletni strani objavljamo zanimive članke, ki so primerni za otroke, njihove starše in učitelje. Tematike člankov so raznolike tako kot so tudi razstave v Arboretumu. V vrtičku najdete tudi veliko pobarvank in izzivov za otroke.

Pobarvanka z motivom iz Arboretuma

ŠOLSKI PROGRAM

Izobraževalne programe za skupine iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol izvaja Arboretum od leta 1992. Programi so razviti za različne starosti otrok in se prilagajajo letnim časom. Po dogovoru s šolami pa je mogoče vsebino prilagoditi potrebam in zahtevam učiteljev.

Za vse vodene oglede in dejavnosti se je treba najaviti in dogovoriti vsebino, trajanje in uro začetka. Upoštevajte, da se v glavni sezoni termini zapolnijo že vsaj dva tedna vnaprej. Več

Obisk šolskih skupin

NARAVOSLOVNI DNEVI S CŠOD

Center za šolske in obšolske dejavnosti – CŠOD se v Arboretumu ukvarja z organizacijo in izpeljavo naravoslovnih dni za osnovne in srednje šole.

Naravoslovni dnevi omogočajo učenkam in učencem ter dijakom in dijakinjam utrjevati in povezovati znanje, pridobljeno pri različnih predmetih, pridobiti znanje, ki ga ni mogoče posredovati v šoli in uporabiti ter nadgraditi pridobljeno znanje s praktičnim učenjem. Več

Otroci na naravoslovnem dnevu CŠOD

FOTOGALERIJA