Dobili smo zmagovalca tekmovanja za Mistra tulipanov 2020. Najlepša hvala vsem, ki ste sodelovali pri izboru. Prepričljivo je zmagala sorta ‘Flaming Crown’. Nekoliko bolj napet boj se je bil za drugo mesto, ki je na koncu pripadlo sorti ‘Kyoko Takahashi’. Tretje mesto je osvojila sorta ‘Matchpoint’.

Zmagovalna sorta ‘Flaming Crown’ je zagotovo pritegnila zanimanje tudi izkušenih vrtnarjev, saj je ta sorta novost na tržišču. Zanjo je značilno, da cvet tekom cvetenja spreminja barvo. Ker je ta lastnost zares nekaj posebnega, so mu nadeli ime kameleonski tulipan. To sorto lahko nasadite tudi v lonce in korita, dobro pa se obnese tudi kot šopek rezanega cvetja.

Sorta ‘Kyoko Takahashi’ je primerna tako za vrt kot za posode na dvorišču, terasi ali balkonu. Belim cvetovom se postopoma izriše nežno rožnat rob, ki postane tekom cvetenja vedno bolj opazen. Ker ima ta sorta tulipana nekoliko krajša stebla, ni najboljša izbira za rezano cvetje, zato jih raje občudujte na gredici,  dokler jim bo vreme naklonjeno.

Prav tako lahko v balkonska korita ali dvoriščne lonce nasadite sorto ‘Matchpoint’. Ti ivjasti tulipani delujejo prav razkošno. Veliko število cvetnih lističev daje cvetovom polnost in obilnost. Tulipani te sorte, zasajeni v večjih skupinah, popolnoma prevzamejo pozornost občudovalcev. Zeleno ozadje bo še poudarilo njihovo lepoto.

'Flaming Crown' - mister tulipanov

‘Flaming Crown’

'Kyoko Takahashi' - tulipani

‘Kyoko Takahashi’

'Matchpoint' - tulipani

‘Matchpoint’