V sredo, 5. oktobra 2022, je potekal dogodek ob otvoritvi gostujoče razstave Cvetoča pot Marije Auersperg Attems v Posavskem muzeju Brežice. Cvetličarke iz Cvetličarne Arboretum so za to priložnost poustvarile cvetlični aranžma s slike Tihožitje s cvetjem in sadjem avtorice Marije Auersperg Attems. Razstavo sta predstavila avtor Matjaž Mastnak in urednica razstave Mateja Račevski iz Arboretuma Volčji Potok. Razstavo je obogatilo izvirno umetniško delo Marije Auersperg Attems z naslovom Vazi na oknu, ki jo hrani Narodna galerija. Program pa je popestrilo Kulturno društvo Leskovec pri Krškem z nastopom grofice in perice s Šrajbarskega turna.

Razstava sodi v projekt Cvetlična kultura podeželja (LAS Garkelj, 2020-2022), ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk ter povezuje podeželsko zainteresirano javnost in strokovnjake, ki prek različnih dejavnosti oživljajo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah in z njimi povezane običaje na območju LAS Srca Slovenije. Razstava potuje po območju LAS Srca Slovenije in drugod po Sloveniji.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Razstava v Posavskem muzeju Brežice bo na ogled do 31. 12. 2022.