Potujoča razstava Cvetoča pot Marije Auersperg Attems je pričela svojo pot v Osrednji knjižnici Litija, junija pa nadaljuje v Krajevni knjižnici Šmartno.

Arboretum Volčji Potok je pripravil razstavo o življenju in delu slikarke Marije Auersperg Attems, ki potuje po Sloveniji. Slikarka je z izjemno natančnostjo upodobila botanične detajle in s tem za vedno ohranila informacijo o grajskih vrtovih sredi 19. stoletja.

Razstava sodi v projekt Cvetlična kultura podeželja (LAS Garkelj, 2020-2022), ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk ter povezuje podeželsko zainteresirano javnost in strokovnjake, ki prek različnih dejavnosti oživljajo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah in z njimi povezane običaje na območju LAS Srca Slovenije. Potujoča razstava sodi v predstavitev projektnih rezultatov oz prenos znanja širši publiki.

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

POtujoča razstava v Knjižnici Litija