E-vodič po Arboretumu Volčji Potok

Arboretum Volčji Potok je sodeloval  v  evropskem projektu DOORS  –  Digitalni inkubator za muzeje, ki je nastal v okviru programa Evropske unije za raziskave in inovacije (Horizon 2020).

Projekt DOORS je bil sestavljen iz 2 faz. Prva faza je bila namenjena postavitvi strategije za trajnostno digitalno integracijo. V to fazo je bilo sprejetih 40 javnih zavodov iz EU. Druga faza pa je bila namenjena realizaciji pilotnih predlogov sodelujočih  javnih zavodov. V drugo fazo je bilo izmed 40 javnih zavodov sprejetih 20, med drugim tudi Arboretum Volčji Potok.

Arboretum Volčji Potok je pripravil pilotni predlog z naslovom »Ustvarjanje e-vodiča po parku z elementi igrifikacije za spodbujanje participacije obiskovalcev«.

V okviru projekta smo tako pripravili e-vodič po parku za družine, ki na nov, inovativen in zabaven način vzpodbuja raziskovanje po parku in spoznavanje zanimivosti o parku in naravi. E-vodič posreduje vsebino o zanimivih točkah v parku z zgodbami, besedili, ilustracijami, igrami in ugankami o rastlinah, živalih, zanimivostih in zgodovini parka. Prek formata dvosmerne komunikacije uporabniki opravljajo različne zabavne naloge in prejemajo nagrade, zaradi česar je obisk parka še bolj interaktivna in nepozabna izkušnja.

V e-vodiču boste spoznali družino Souvan, ki je pred več kot 100 leti oblikovala park v Volčjem Potoku. Člani družine Souvan vas bodo vizualno vodili po najlepših delih parka in vam predstavili najzanimivejše rastline in živali, ki se nahajajo v parku.

E-vodič si lahko prenesete na spodnjih povezavah:

Google play

“Arboretum Volčji Potok is part of the DOORS – Digital Incubator of Museums network. DOORS has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under Grant Agreement No 101036071”.

DOORS

Več si o projektu DOORS lahko preberete na njihovi uradni spletni strani: https://ars.electronica.art/doors/en/