Razstava UGM v Arboretumu

Pod lupo z Zbirko UGM: Hortenzije v Arboretumu Volčji Potok

Med 25. majem in 29. septembrom 2019 je potekalo prvo skupno sodelovanje Arboretuma Volčji Potok in Umetnostne galerije Maribor (UGM) z razstavo »Pod lupo z Zbirko UGM: Hortenzije v Arboretumu Volčji Potok«. Razstava reprodukcij umetniških del avtoric Avguste Šantel mlajše in Henriete Šantel, ki jih hrani Umetnostna galerija Maribor, je bila pospremljena z interdisciplinarnimi informacijami. Že leta 2018 smo v Arboretumu v sodelovanju z Narodno galerijo pripravljali vsebine za ljubitelje cvetja, umetnosti in narave, ki so ponovno prišli na svoj račun z omenjeno razstavo v parkovnem paviljonu Arboretuma in z razstavo originalnih likovnih del v Umetnostni galeriji v Mariboru.

Na obeh lokacijah so bili spremljajoči javni dogodki, katerih osrednji motiv so bile hortenzije:
– Maja 2019 je bila v Arboretumu praktična delavnica »Kako izbrati pravo hortenzijo za moj vrt«. Na delavnici je Matjaž Mastnak (Arboretum Volčji Potok) podal praktične nasvete o vzgoji hortenzij.
– Septembra 2019 sta bili v UGM in Arboretumu interdisciplinarni predavanji v dialogu strokovnjakov iz obeh institucij. Na predavanju »Hortenzije v likovni in vrtni umetnosti« so se strokovnjaki pogovarjali o umetnosti in njenem tesnem prepletu z naravo kot slikarskim motivom.