Kdor pride med vrtnice v Arboretum Volčji Potok, se lahko fotografira z švedsko kraljico. In z dansko kraljico. Tudi z britansko kraljico Elizabeto ter celo z njeno materjo in s prababico Viktorijo, ki sta v rožnem svetu še vedno živi. Kot je živa jugoslovanska kraljica Marija, svetopisemska perzijska kraljica Estera in celo legendarna kraljica iz Sabe.

Od bolj nenavadnih kraljic so v Arboretumu Volčji Potok vsako leto mlade burbonska in erširksa kraljice, pa kraljica vijolic in Lucija, kraljica luči, in še kašna bi se našla. V imenih vrtnic živijo kraljice še dolgo po tem, ko jih ni več na tem svetu.

Vsem tem kraljicam lahko pridete čisto blizu, z njimi osebno poklepetate in se fotografirate. Preveč osebni in na ti pa vseeno ne smete postati, ker se kljub temu, da nimajo osebnih stražarjev, znajo s trni prav dobro obraniti.

Med 1029 sortami vrtnic v Arboretumu Volčji Potok ima vsaka svoje ime in ta so zelo različna, nekatera tudi kraljevska. Da so vrtnice kraljevsko lepe, pa tako in tako ni potrebno poudarjati.

Queen Mother

Esther Queen of Persia

Queen of Sheba