Loading Dogodki

Barviti cvetni lističi božajo oči in omamni vonj prebuja čute. Ovite v zelenje in zavarovane s trnjem čakajo na občudovalce. Poletno sonce jih spodbudi, da razpirajo svoje cvetove in se nežno bohotijo v opojni lepoti.

Tako privlačne so, da hodijo okoli njihovih gredic fotografi s potnimi čeli, raziskovalci z zapiski, ki skrbno beležijo svoje ugotovitve, in slikarji, ki iščejo svoj navdih. Prebudite pri njih tudi vi svojo strast do lepote, ki je imajo vrtnice v obilju.

V Arboretumu Volčji Potok je več nasadov vrtnic. Največji je Zgornji rozarij nad upravo, sledi Spodnji rozarij na robovih zunanjega parterja, v bližini vhoda je zbirka papeških vrtnic v samostojnem rozariju, v letu 2020 sta na južni strani pristave postavljeni dve tematski zbirki vrtnic v loncih in sicer Vrtnice s slik Marije Auersperg Attems in Slovenske vrtnice. Vsak od rozarijev je zasajen po svojem ključu za izbor sort in vzrast vrtnic. Skupaj je v Arboretumu Volčji Potok več kot 1.000 različnih sort vrtnic.

Vrtnice cvetijo od sredine maja do konca septembra. V tem času pripravljamo zdaj že tradicionalne vrtnične dogodke, predavanja in strokovne delavnice.

Slovenski dan vrtnic

Vrtnice s slik Marije Auersperg Attems

Poletna nega vrtnic

Fotogalerija

Kliknite za več fotografij