Še nekaj mest je ostalo prostih za udeležbo na sobotni delavnici aranžiranja cvetja, ki jo bo vodila dr. Sabina Šegula. Na brezplačna kreativni delavnici bo strokovnjakinja podajala znanja o ocvetličenju sakralnih objektov. Udeleženci bodo pod mentorstvom izdelovali ikebane.

Delavnica bo potekala v sklopu projekta LAS Garkelj, ki ga izvajata Arboretum Volčji Potok in Javni zavod Bogenšperk. S projektom, ki povezuje podeželsko zainteresirano javnost in strokovnjake, prek različnih dejavnosti skupaj oživljamo znanja in tradicijo okrasnih vrtov ob hišah in z njimi povezane običaje na območju LAS Srce Slovenije.

Delavnica bo potekala v soboto, 5. junija 2021 ob 9.00 dalje v župnijski cerkvi Marijinega brezmadežnega spočetja v Kamniku. Izvedena bo skladno z veljavnimi epidemiološkimi ukrepi. Udeležba na delavnici je brezplačna, nanjo se obvezno prijavite na telefonsko številko 041 703992 (Marta Kotar).

Več o projektu Cvetlična kultura podeželja

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.