Poročilo o izvedenih delavnicah v Arboretumu Volčji Potok tekom Tedna kulturne dediščine

Dnevom evropske kulturne dediščine in Tednu kulturne dediščine se je Arboretum Volčji Potok pridružil s programom, ki je pritegnil obiskovalce. Vsi si želimo, da bi bilo podobnih projektov v prihodnosti še več.

Na slikarski delavnici v soboto, 28. septembra, ki smo jo izvedli v sodelovanju z Narodno galerijo, se je zbralo šest udeležencev. Poleg dveh otrok so bili začetniki, ki bi radi slikali, a do sedaj niso imeli te možnosti. Ena izmed udeleženk pa je že obiskovala slikarski tečaj in si zaželela poiskati ustvarjalni navdih v parku Arboretuma. Mentor delavnice g. Jure Plavec je udeležencem svetoval izbiro motiva in predstavil tehnike slikanja ter med delom pomagal z nasveti. Ob koncu so ocenili svoja dela in se pogovarjali o možnostih ponovne delavnice.

Obiskovalci so se lahko v petek, 5. oktobra, udeležili fotografske delavnice in iskali v parku tiste motive, ki jih je brez dvoma veliko veselje ujeti v fotografski objektiv. Pod strokovnim vodstvom članov Foto, kino in video kluba Mavrica so udeleženci dobili nasvete, ki so jim olajšali delo. Fotografi so iskali motive v starem parku in skozi fotografijo poudarili poslanstvo arboretuma kot zbirko lesnatih rastlin. Na svojih fotografijah so za motive izbrali naravo.

V nedeljo, 6. oktobra, so se obiskovalci parka lahko prepustili strokovnemu vodstvu ob stoti obletnici rojstva Ferrija Souvana. S tem smo obeležili razstavo na panojih v parku, ki so nastali v sodelovanju z Medobčinskim muzejem Kamnik. Med dvajsetimi udeleženci na vodstvu je bilo kar nekaj sorodnikov Ferrija Souvana, česar smo bili še posebej veseli.

Slikarska delavnica v Arboretumu

Slikarska delavnica

Fotografska delavnica v Arboretumu

Fotografska delavnica

Ferry Souvan - 100 let

Razstava Ferry Souvan – 100 let