Ideja o razglasitvi Svetovnega dneva čebel, ki ga obeležujemo 20. maja, je leta 2017 nastala prav v Sloveniji, kjer ima čebelarska tradicija pomembno in posebno mesto. Na ta dan se bomo v Arboretumu poklonili tem pomembnim žuželkam in obiskovalcem ponudili vpogled v njihovo življenje. Pri čebelnjaku v Spodnjem angleškem parku nam bosta čebelarja Ludvik Lap in Irena Habat med 10.00 in 12.00 prikazala čebelarsko dejavnost, na voljo pa bo tudi degustacija medenih izdelkov in spoznavanje čebeljih produktov.

Za otroke bo ta dan potekala posebej zanimiva delavnica Robo rože in čebele, kjer bomo s pomočjo LEGO® kock ustvarili premikajočo se čebelo. Več informacij o otroški delavnici

Arboretum Volčji Potok se je skupaj s Čebelarskim društvom Kamnik, Čebelarsko zvezo Slovenije in Občino Kamnik pridružil projektu Čebela velikanka prihaja v Kamnik, pri katerem ustvarjamo zgodbo o kamniški čebelici, ki nas bo popeljala po znamenitostih Kamnika. Čebela velikanka bo vsak dan navduševala na drugi lokaciji, 21. maja 2023 pa bo na ogled prav v našem parku. Mentorici čebelarskih krožkov Marija Pirc in Silva Erzar bosta ob tem poskrbeli za zanimivo čebelarsko dogajanje. Vabljeni!

Svetovni dan čebel