V Arboretumu si lahko obiskovalci pasejo oči na razstavi živih metuljev že celo poletje. Tokrat pa prihajajo k nam posebne vrste živopisanih metuljev z vseh koncev sveta. Živi metulji poplesavajo v rastlinjaku, se hranijo na svežih citrusih, parijo in odlagajo jajčeca na hranilne rastline. Iz njih se izležejo lačne gosenice, ki jih boste zagotovo opazili na velikih listih bananovca, limon in pasijonk. Pokukajte še v »porodnišnico«, kjer se iz bub izlegajo čudoviti mladi metuljčki.
Razstavo posebnih eksotičnih vrst smo pospremili z manjšo razstavo zbirke metuljev v štirih vitrinah. Najdete jo v razstavnem prostoru Galerije pod arkadami, kjer gostuje skupaj z razstavo Iluzij. Izbor vključuje dnevne in nočne metulje Slovenije in nekatere čudovite eksotične vrste, ki si jih lahko žive ogledate tudi v našem rastlinjaku. Mimogrede pa se še lahko naučite, kako izgleda cekinček iz znane otroške pesmice. Razstavo smo pripravili v sodelovanju z gospodom Matjažem Zadrgalom, ki se z metulji ukvarja že 40 let in je pogost obiskovalec metuljev v Arboretumu.
Razstava posebnih eksotičnih vrst bo na ogled od 22. avgusta dalje. Dolžina trajanja razstave je odvisna od vremenskih razmer. Razstava zbirke metuljev v vitrinah bo na ogled do 20. septembra.

Razstava tropskih metuljev