Evropsko prvenstvo mladih cvetličarjev bo potekalo od 24. do 26. avgusta 2023 v Arboretumu Volčji Potok. Pod okriljem Mednarodnega florističnega združenja FLORINT ga organizirata člansko društvo iz Slovenije – Florist.si in Arboretum Volčji Potok.

Kaj je EUROFLEURS?

Florint organizira Evropsko prvenstvo za mlade cvetličarje, imenovano EUROFLEURS, že od leta 1998. Tekmovanje pomaga spodbujati profesionalnost mladih cvetličarjev in v ospredje postavlja nekatere izmed največjih svetovnih talentov!

Tekmovanje EUROFLEURS lahko razumemo kot mlajšega brata Florintovega znamenitega prvenstva Europa Cup, v katerem tekmujejo že izkušeni cvetličarji. EUROFLEURS pa ponuja usposobljenim mladim cvetličarjem priložnost, da naredijo prve korake na mednarodnem prizorišču.

Zakaj tekmovanje mladih cvetličarjev?

Natečaj pogosto sproži kariere mladih cvetličarjev, ki na njem sodelujejo. Mnogi med njimi postanejo prepoznavni cvetličarji v svojih regijah. Nekateri na koncu celo izvajajo cvetličarske demonstracije po vsem svetu, ki potem navdušijo številne druge mlade, da se lotijo ​​cvetličnega oblikovanja. EUROFLEURS je praviloma odprt za cvetličarje, mlajše od 26 let. Ker pa je bil EUROFLEURS 2023 prestavljen za eno leto, je uradna starostna omejitev za udeležence, da so na začetku tekmovanja mlajši od 27 let.

Tekmovalci Evropskega prvenstva mladih cvetličarjev 2023:

 • Catherine Burn iz Velike Britanije
 • Filip Hrouda iz Češke
 • Karoline Pedersen iz Danske
 • Benoit Barbin iz Francije
 • Anian Friedrich iz Nemčije
 • Esther Weijenberg iz Nizozemske
 • Justine Givron iz Belgije
 • Massimo Bundi iz Švice

Tri dodatne države članice Mednarodnega florističnega združenja FLORINT trenutno zaključujejo postopek registracije in bodo prav tako predlagale vsaka svojega kandidata.

Program EUROFLEURS 2023:

Obiskovalce vabimo k ogledu prvenstva EUROFLEURS 2023 med 24. in 26. avgustom. Generalna skupščina združenja FLORINT bo potekala 24. avgusta. Prvenstvo v floristiki na prostem bo potekalo 24., 25. in 26. avgusta, ko se bo prvenstvo zaključilo s slavnostno podelitvijo nagrad. Vse cvetličarske izdelke si bo v Arboretumu mogoče ogledati od 26. avgusta dalje, obiskovalci parka pa bodo imeli edinstveno priložnost, da tekmovalce spremljajo pri njihovem delu.

Glavni temi prvenstva bosta trajnostni razvoj in pristop k osnovam cvetličarstva. Tekmovalci bodo morali opraviti pet nalog s florističnega področja:

 1. »Drevesa so moji prijatelji« – prosta postavitev
 2. »Poletne sanje« – šopek
 3. »Romantični piknik na cvetočem travniku« – piknik za dva
 4. »Legenda rdečih in belih vrtnic« – poročni šopek
 5. »Duše zaljubljencev lebdijo kot lokvanji na jezeru« – tema presenečenja

Pravila prvenstva EUROFLEURS

Vsi uradni dokumenti v zvezi s prvenstvom EUROFLEURS 2023 so javno dostopni. Uradni pravilnik prvenstva, opis nalog, prijavnice in druge pomembne dokumente najdete v mapi.

Vsem tekmovalcem želimo veliko uspeha in nepozabno izkušnjo v Arboretumu Volčji Potok!

EUROFLEURS