Kar 17 večerov bomo vsak četrtek, petek in soboto med 21. julijem in 26. avgustom 2022 na prostem pod zvezdnim nebom sproščeno uživali v dobri filmski družbi v izvedbi Kulturnega doma Franca Bernika Domžale oziroma Mestnega kina Domžale v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Filmske večere pričenjamo s premiero in brezplačno projekcijo digitalno restavrirane slovenske filmske klasike Ne čakaj na maj. Sledila bo vrsta predpremier, posebnih projekcij in dogodkov (sejem plakatov, nastop KD Mengeške godbe).

Projekcije se odvijajo na prostranem travniku, kjer bodo na voljo stoli. Na projekcijo pa lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjenih tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Tudi poletni večeri so lahko hladni, zato priporočamo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma.

PRODAJA VSTOPNIC

Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, pri blagajni Mestnega kina Domžale in na vstopnice.arboretum.si, www.kd-domzale.si ter www.mojekarte.si. Cena vstopnice je 6 EUR, projekcija slovenske klasike Ne čakaj na maj pa je brezplačna.

Za invalide na invalidskih vozičkih je vstop prost. Cena vstopnice za otroke, šolarje do 15. leta starosti, invalide* in njihove spremljevalce ter brezposelne* je 3,00 EUR.

Filmoljubcem je na voljo tudi posebni paket vstopnic po ceni 24 EUR za 5 predstav.

Za nakup vstopnic lahko vnovčite tudi darilne bone in brezplačne vstopnice Mestnega kina Domžale.

KJE SO PROJEKCIJE IN KDAJ BO PARK ZVEČER ODPRT?

Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku blizu vhoda v park. Projekcije se pričnejo ob 21.00, od 18. avgusta dalje pa ob 20.30. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč eno uro pred projekcijo. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica za ogled filma ne velja.

KAJ PA, ČE BO NAPOVEDANO SLABO VREME?

Ob slabem vremenu se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika ter na Facebooku in Instagramu. Klikni za ogled vremenske napovedi.

FILMSKA KAVARNA

Tudi letos bo v času Filmskih večerov odprta filmska kavarna, kjer bo na voljo filmska pijača in jedača.

Filmski večeri v Sloveniji

SPORED FILMOV

21. julija ob 21:00

NE ČAKAJ NA MAJ / premiera

komedija / režija: František Čap / scenarij: František Čap / igrajo: Metka Gabrijelčič, Stane Sever, Elvira Kralj, Franek Trefalt, Metka Bučar, Janez Čuk, Olga Bedjanič, Jure Furlan / 1957, Slovenija, Jugoslavija / distribucija: Slovenski filmski center / 98′

Premiera digitalno restavrirane digitalne verzije komedije Františka Čapa.

Ne čakaj na maj je nadaljevanje filmske uspešnice Vesna. Maturanti iz Vesne so zdaj že študentje. Dekleta se pripravljajo na zimske počitnice v gorah. Med njimi je tudi Janja oz. Vesna, ki pričakuje, da bo počitnice preživljala s svojim Samom. Toda njega pokličejo na letališče, kjer se bo pridružil letalskim vajam za gorsko reševanje. Ko Vesna kasneje opazi Sama z drugim dekletom, jo popade ljubosumje, zato se z njim spre. Ob vrnitvi v mesto je Vesna zelo nemirna. Njeno čudno obnašanje si njen oče in teta narobe razlagata. Napačno mislita, da Vesna pričakuje otroka.

Ne čakaj na maj


22. julija ob 21:00

THOR: LJUBEZEN IN GROM

akcijska pustolovščina / Thor: Love and Thunder / režija: Taika Waititi / scenarij: Stan Lee, Jennifer Kaytin Robinson / igrajo: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale, Matt Damon, Melissa McCarthy, Russell Crowe / 2022, ZDA / distribucija: Blitz / 119′

Thor v boju proti krvoločnemu Gorru, ki hoče iztrebiti vse bogove, za pomoč prosi Valkiro, Korga in, povsem nepričakovano, bivšo punco Jane Foster. Četrti del Torove sage, znova v hudomušni režiji Taike Waititija.

Thor bo soočen z najtežjim potovanjem do sedaj. Podal se bo namreč na pot iskanja notranjega miru. A Thorovo upokojitev prekine galaktični morilec, poznan kot »Gorr the God Butcher«, ki si želi uničiti vse bogove. Thor se bo moral pri soočenju z njim obrniti na Valkyrie, Korga in svoje bivše dekle Jane Foster, ki na njegovo veliko presenečenje kar naenkrat upravlja z njegovim čarobnim kladivom Mjolnirom, in to enako kot on sam. Skupaj se podajo v neznano avanturo, da bi odkrili razloge za Gorrovo maščevanje in ga ustavili, preden bo prepozno.

Thor


23. julija ob 21:00

TOP GUN: MAVERICK

akcijska drama / Top Gun: Maverick / režija: Joseph Kosinski / scenarij: Ehren Kruger, Eric Warren Singer, Christopher McQuarrie / igrajo: Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Miles Teller / 2020, ZDA, Hong Kong / distribucija: Karantanija / 130′

Kultni Top Gun je dobil nadaljevanje. Stotnik Maverick (Tom Cruise) se po 30 letih uspešnega službovanja kot pilot vrača na elitno vojaško letalsko šolo.

Po več kot tridesetih letih službovanja, kot eden najboljših letalcev mornarice, je Pete “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) tam, kjer je njegovo mesto, kot testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja »Roosterja« Bradshawa (Miles Teller), sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka »Goosea« Bradshawa. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih pilotov zahteva največje žrtvovanje.

Top Gun


28. julija ob 21:00

SANJSKI KONJ

komična drama / Dream Alliance / režija: Euros Lyn / scenarij: Neil McKay / igrajo: Toni Collette, Owen Teale, Alan David, Lynda Baron, Damian Lewis, Karl Johnson, Steffan Rhodri / 2020, Velika Britanija / distribucija: Filmbankmedia / 113′

Zgodba o Dream Alliance, dirkalnem konju, ki ga je vzgojila barmanka Jan Vokes iz majhnega obubožanega valižanskega mesta. Čeprav popolnoma brez izkušenj, je Jan prepričala sosede, da s svojim skromnim zaslužkom pomagajo pri vzgoji žrebca v upanju, da bo lahko tekmoval z dirkaško elito.

Film povzema resnično zgodbo o Dream Alliance, nenavadnem dirkalnem konju, ki ga je vzgojila Jan Vokes, barmanka iz lokalnega puba v majhnem in obubožanem angleškem podeželskem mestu. Z zelo malo denarja in brez izkušenj Jan prepriča svoje sosede, da prispevajo svoj skromen zaslužek, da bi pomagali vzgojiti žrebca in se pomeriti z dirkaško elito. Njihova naložba se obrestuje, saj se Dream Alliance povzpne med obetavne tekmovalce in postane svetilnik upanja v skupnosti, ki se že vrsto let spopada s težavami.

Sanjski konj


29. julija ob 21:00

TAJNI AGENT 117: IZ AFRIKE Z LJUBEZNIJO

vohunska komedija / OSS 117: Alerte rouge en Afrique noire / režija: Nicolas Bedos / scenarij: Jean-François Halin, Nicolas Bedos po romanih OSS 117 Jeana Bruca / igrajo: Jean Dujardin, Pierre Niney, Fatou N’Diaye, Natacha Lindinger, Gilles Cohen, Wladimir Yordanoff / 2021, Francija, Belgija / distribucija: Cinemania / 117′

Potem ko pade v gnezdo vohunov v Kairu in se izgubi v Riu, se tajni agent 117 poda na reševalno misijo v črno Afriko. Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Piše se leto 1981. Po uspešnem pobegu iz sovjetskega ujetništva v Afganistanu se Hubert Bonisseur de La Bath, znan tudi kot tajni agent 117, znajde na delovnem mestu davčnega računovodje v tajni službi. Toda ko posebni agent 1001 tik pred načrtovanim srečanjem s predsednikom Bambom izgine v akciji, Huberta pošljejo v Afriko, da bi našel svojega mlajšega kolega … Vohunska parodija z Jeanom Dujardinom v glavni vlogi (Sean Connery do zadnjega manšetnega gumba in šarmantnega nasmeška) je nasmejala občinstvo na zaključni projekciji lanskega festivala v Cannesu.

Tajni agent 117


30. julija ob 21:00

DOBRI ŠEF

komedija / El buen patrón / režiser: Fernando León de Aranoa / scenarij: Fernando León de Aranoa / igrajo: Javier Bardem, Almudena Amor, Manolo Solo, Sonia Almarcha / 2022, Španija / distribucija: Fivia / 120′

V pričakovanju obiska komisije, ki bi njegovemu podjetju lahko podelila nagrado za odličnost, se karizmatičen in manipulativen lastnik podjetja za proizvodnjo industrijskih tehtnic trudi pravočasno rešiti težave svojih delavcev. Film je letos prišel v ožji izbor za nagrado oskar 2022 v kategoriji mednarodnih filmov (Španija).

Dobri šef


4. avgusta ob 21:00

HITER KOT STREL

akcijski thriller / Bullet train /režija: David Leitch / scenarij: Zak Olkewicz po stripu Kôtara Isake / igrajo: Brad Pitt, Sandra Bullock, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Andrea Muńoz / 2022, ZDA, Japonska / distribucija: Con film / 152′

Pet profesionalnih morilcev na japonskem hitrem vlaku ugotovi, da imajo njihove misije nekaj skupnega.  Brad Pitt je Ladybug, plačani morilec z nesrečno preteklostjo, ki hoče za vsako ceno mirno izpeljati nov posel, potem, ko se jih je že čisto preveč izjalovilo. Toda zdi se, da ima usoda drugačne načrte, saj na novi misiji trči ob smrtonosne nasprotnike z vseh koncev sveta – s povezanimi in hkrati nasprotujočimi si cilji – na najhitrejšem vlaku na svetu. V bliskoviti akciji Davida Leitcha, režiserja uspešnice Deadpool 2, je konec poti šele začetek divje adrenalinske vožnje po sodobni Japonski.

Hiter kot strel


5. avgusta ob 21:00

ORKESTER / premiera

komična drama / režija: Matevž Luzar / scenarij: Matevž Luzar / igrajo: Gregor Zorc, Gregor Čušin, Jernej Kogovšek, Lovro Lezič, Gaber K. Trseglav / 2021, Slovenija / distribucija: Gustav film / 111′

Pihalni orkester iz Slovenije se odpravi na glasbeni festival v malo avstrijsko mesto. Zgodbo spremljamo skozi dogodivščine različnih protagonistov: mladega voznika avtobusa je strah, da bo izgubil službo; dva člana orkestra, nastanjena pri avstrijskih gostiteljih, ne moreta pobegniti svoji žurerski naravi; srednješolka odkrije očetov drugi obraz; žene, ki so morale ostati doma, uživajo v svobodi …

Orkester


6. avgusta ob 21:00

MINIONI: GRUJEV VZPON

animirana komedija / Minions – The rise of Gru / režija: Kyle Balda, Brad Ableson, Jonathan del Val / scenarij: Matthew Fogel, Brian Lynch / 2022, ZDA / disribucija: Karananija / 87′ / sinhronizirano, 6+

Dogodivščine priljubljenih malih miniončkov in njihovo iskanje največjega in najmogočnejšega zlobneža se nadaljuje. V osrčju sedemdesetih let prejšnjega stoletja, ko so kraljevali resasti lasje in kavbojke na zvonec, v predmestju odrašča 12-letni Gru. Kot velik ljubitelj superzlobne superskupine, znane pod imenom Zlobnih 6, Gru kuje načrt, kako bi postal dovolj zloben, da bi se skupini lahko pridružil. Na srečo dobi podporo svojih zvestih privržencev, Minionov. Skupaj Kevin, Stuart, Bob in Otto – novi Minion, ki ima zobni aparat in obupno potrebo, da ugaja – uporabijo vse svoje spretnosti, da z Grujem zgradijo svoj prvi brlog, eksperimentirajo s svojim prvim orožjem in izpeljejo svoje prve naloge. Ko pa Zlobnih 6 odslovijo svojega vodjo, legendarnega borca Wilda Knucklesa, Gru opravi intervju, da bi postal njihov nov član. Milo rečeno pa mu ne gre dobro in se vse še poslabša, ko jih Gru izigra in v trenutku postane njihov smrtni sovražnik. Med begom se bo Gru za pomoč obrnil na malo verjetnega svetovalca, samega Wilda Knucklesa in odkril, da tudi slabi fantje potrebujejo malo pomoči svojih prijateljev.

Minioni : Grujev vzpon


11. avgusta ob 21:00

NAK

srhljivka / Nope / režiser: Jordan Peele / scenarij: Jordan Peele /  Igrajo: Keke Palmer, Barbie Ferreira, Daniel Kaluuya / 2022 / ZDA / distribucija: Karantanija / 135′

Prebivalci izoliranega mesta v Kaliforniji – med njimi lastnika ranča, brat James in sestra Jill Haywood – so priča nenavadnemu in grozljivemu odkritju. Preseneti jih prisotnost neznanega letečega predmeta. »Kako se reče slabemu čudežu?« Jordan Peele, ki je s filmoma Zbeži! in Mi na novo definiral sodobno grozljivko, z nami deli svojo najnovejšo nočno moro: zgodbo o treh prebivalcih samotne soteske v notranjosti Kalifornije, ki so priča čudnemu in srhljivemu odkritju. Film se ponaša z režiserjevo značilno mešanico groze, humorja in provokativne družbene kritike.

Nak


12. avgusta ob 21:00

ELVIS

Današnja projekcija filma Elvis je razprodana, zaradi velike verjetnosti večernih neviht ga bomo predvajali v dvorani Mestnega kina Domžale. Prosimo za razumevanje!

biografska glasbena drama / Elvis / režija: Baz Luhrmann / scenarij: Baz Luhrmann, Sam Bromell, Craig Pearce, Jeremy Doner / igrajo: Austin Butler, Olivia DeJonge, Tom Hanks, Dacre Montgomery, David Wenham, Kodi Smit-McPhee, Luke Bracey / 2022, Avstralija, ZDA / distribucija: Blitz / 159′

Portret glasbe in življenja enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo zakompliciranega odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem, ki je vztrajal celih 20 let, od Presleyevega vzpona, pa vse do vrhunca njegove slave.

Baz Luhrmann (Romeo + Julija, Moulin Rouge, Veliki Gatsby) portretira glasbo in življenje enkratnega in neponovljivega Elvisa Presleya skozi prizmo odnosa z njegovim menedžerjem, polkovnikom Tomom Parkerjem (Tom Hanks). Njuno komplicirano sodelovanje je trajalo celih 20 let, od Presleyevega vzpona, pa vse do vrhunca njegove slave, v njegovem središču pa je bil tudi odnos z najpomembnejšo osebo v Elvisovem življenju, s Priscillo Presley.

Elvis


13. avgusta ob 21:00

DOWNTON ABBEY: NOVA DOBA

romantična drama / Downton Abbey: A New era / režija: Simon Curtis / scenarij: Julian Fellowes / igrajo: Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Maggie Smith, Dominic West, Kevin Doyle, Joanne Froggatt / 2022, Velika Britanija / distribucija: Karantanija / 124′

Na velika platna se vrača zgodba premožne družine Crawley in njihovih služabnikov na posestvu na angleškem podeželju v začetku 20. stoletja. Potem ko so v goste sprejeli kralja in kraljico, se bo tokrat družina odpravila na jug Francije, da bi odkrila skrivnost obmorske vile, ki jo je na sveže podedovala ostarela grofica Dowager.

Downton Abbey : Nova doba


18. avgusta ob 20:30

VOJVODA

komedija / The Duke / režija: Roger Michell / scenarij: Richard Bean, Clive Coleman / igrajo: Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead, Anna Maxwell Martin, Matthew Goode, Jack Bandeira, Aimee Kelly, Charlotte Spencer / 2020, Velika Britanija / distribucija: Fivia / 96′

Po resnični zgodbi posneta komedija o hudomušnem Angležu, sodobnem Robinu Hoodu, ki je ukradel Goyo iz Narodne galerije.  Leta 1961 je šestdesetletni taksist Kempton Bunton iz Narodne galerije v Londonu ukradel Goyev portret vojvode Wellingtona. To je bila prva (in ostaja edina) tatvina v zgodovini galerije. Kempton je poslal niz pisem, v katerih je v zameno za vračilo slike zahteval, da vlada vsem upokojencem zagotovi brezplačno televizijo. Šele petdeset let kasneje pa je prišla na dan vsa zgodba … Po resnični zgodbi posneta komedija o hudomušnem Angležu, sodobnem Robinu Hoodu, ki je ukradel Goyo iz Narodne galerije. Zadnji film nedavno preminulega Rogerja Michella (Notting Hill) z Jimom Broadbentom in Helen Mirren v glavnih vlogah.

Vojvoda


19. avgusta ob 20:30

DIVJAKI / pred-premiera

ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI, BO PROJEKCIJA V MESTNEM KINU DOMŽALE OB 20.30.PROSIMO ZA RAZUMEVANJE.

akcijska komedija / Divljaci / režiser: Dario Lonjak / scenarij: Ivo Balenovič, Velimir Grgič, Dario Lonjak / igrajo: Alen Liverič, Branko Jankovič, Norko Perič / 2022, Hrvaška / distribucija: Karantanija / 94’

Poletje 2018, svetovno nogometno prvenstvo. Bliža se finale v Moskvi in v hrvaških mestih vlada splošna norišnica, ki je zaradi visoke uvrstitve nacionalne nogometne ekipe prevzela tudi glavne junake. Zolja, Jasmin in Mali se odločijo za oboroženi rop bencinske postaje, da bi zbrali denar za potovanje na finalno tekmo v Rusijo. V begu pred policijo po nesreči prečkajo mejo z Bosno in Hercegovino in se kar naenkrat znajdejo sredi gozda, kjer je skrivno taborišče za usposabljanje islamističnih teroristov. Le kaj bi šlo lahko narobe?

Divjaki


20. avgusta ob 20:30

DC LIGA SUPER-LJUBLJENČKOV

animirani akcijski film / DC League of Super-Pets / režija: Jared Stern, Sam Levine / scenarij: Jared Stern, John Whittington / slovenski glasovi: Predrag Lalić, Sašo Prešeren, Klemen Bunderla, Mirko Medved, Uroš Bitenc, Ota Roš, Gregor Trebušak / 2022, ZDA / distribucija: Blitz / 100′

Super pes Krypto in Superman sta nerazdružljiva prijatelja, delita si super moči in skupaj se borita proti kriminalu v Metropolisu. A ko Supermana ugrabijo, mora zvesti super-pes zbrati prav posebno skupino superherojev, ki mu bodo pomagali pri reševanju Supermana. Superljubljenčki iz zavetišča dobijo super moci. Pes po Ace postane super močan, pujsek PB, lahko zraste do velikanskih razsežnosti, želva Merton postane super hitra in veverica Chip, ima naenkrat električne moči. Skupaj so zares nepremagljivi.

DC Liga super ljubljenčkov


25. avgusta ob 20:30

PLESNA TERAPIJA / pred-premiera

komedija / Rumba la vie / režija: Franck Dubosc / scenarij: Franck Dubosc / igrajo: Franck Dubosc, Louna Espinosa, Jean-Pierre Darroussin, Catherine Jacob, Michel Houellebecq / 2022, Francija, Belgija / distribucija: Karantanija / 102′

Zgodba o očetu, ki bi naredil vse, da bi se znova zbližal s svojo hčerko – celo plesati se je pripravljen naučiti. Tony je petdesetletni voznik šolskega avtobusa, ki živi sam, saj je pred dvajsetimi leti zapustil svojo družino. Ko ga pretrese srčni infarkt, se odloči soočiti s svojo preteklostjo, zato zbere pogum in se vpiše v plesno šolo, ki jo vodi njegova hči. Ker jo ni nikoli spoznal, se nadeja, da se bosta zbližala in lahko si bo znova osmislil svoje življenje … pa četudi se bo moral naučiti plesati.

Plesna terapija


26. avgusta ob 20:30

REŠITEV V ZADNJEM TRENUTKU / z živo glasbeno spremljavo – Mitja Reichenberg (klavir)

komedija, nemi film z živo glasbeno spremljavo / Safety Last! / režija: Fred Newmeyer, Sam Taylor / scenarij: Hal Roach, Sam Taylor, Tim Whelan / igrajo: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother, Noah Young, Westcott B. Clarke / 1923, ZDA / 73′ / film bo na klavirju spremljal Mitja Reichenberg

Brezčasna klasika iz zlate dobe nemega filma, ki je izstrelila med zvezde nepozabnega Harolda Lloyda, se ponaša z enim najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov, v katerem “tretji genij” neme komedije na vrtoglavem vrhu nebotičnika binglja z urinega kazalca. Harold Lloyd igra naivneža iz malega mesta, ki skuša uspeti v velikem, da bi se lahko poročil s svojo izbranko (igralčeva soproga Mildred Davis) in paru zagotovil varno prihodnost. Čeprav si najde le pritlehno službo prodajalca, piše dekletu o svojem velikem uspehu. A ko dekle prihiti za svojim izbrancem, je dečko razkrinkan. Zdaj mora tvegati vse, da bi v trgovino privabil največ kupcev in odnesel nagrado. Brezčasna klasika iz zlate dobe nemega filma, ki je izstrelila med zvezde nepozabnega Harolda Lloyda, se ponaša z enim najbolj ikoničnih filmskih prizorov vseh časov, v katerem “tretji genij” neme komedije na vrtoglavem vrhu nebotičnika binglja z urinega kazalca.

Rešitev v zadnjem trenutku