Od srede julija do konca avgusta se Mestni kino Domžale ob četrtkih, petkih in sobotah seli v Arboretum v Volčjem Potoku, kjer bo na najlepšem filmskem travniku daleč naokoli na sporedu izbor sproščenih poletnih filmov, premier in posebnih projekcij.

Prva projekcija bo 18. julija, ko bomo Filmske večere v Arboretumu tradicionalno odprli z digitalno restavrirano klasiko slovenskega filma – letos bo to Sreča na vrvici.

Filmski večeri 2024

KRAJŠI SPORED ZA JULIJ

četrtek, 18. julij / 21.00 / brezplačna projekcija SREČA NA VRVICI

petek, 19. julij / 21.00 romantična komedija PELJI ME NA LUNO v Mestnem kinu Domžale

sobota, 20. julij / 21.00 akcijska pustolovščina TWISTER 2 v Mestnem kinu Domžale

četrtek, 25. julij / 21.00 / predpremiera komične drame JUTRI JE ŠE EN DAN

petek, 26. julij / 21.00 akcijska komedija DEADPOOL IN WOLVERINE

sobota, 27. julij / 21.00 animirana družinska komedija VRVEŽ V GLAVI 2

PRODAJA VSTOPNIC

Vstopnice so na voljo pri blagajni Arboretuma Volčji Potok, pri blagajni Mestnega kina Domžale in na vstopnice.arboretum.siwww.kd-domzale.si ter kd-domzale.mojekarte.si. Redna cena vstopnice za odrasle, upokojence in študente je 7 EUR, projekcija slovenske klasike Sreča na vrvici pa je brezplačna. Za otroke do 15. leta, brezposelne, imetnike Evropske kartice ugodnosti za invalide in spremljevalca imetnika Evropske kartice ugodnosti za invalide je cena 3,50 EUR. Za nakup vstopnice po znižani ceni je potrebno predložiti ustrezno dokazilo statusa.

Filmoljubcem je na voljo tudi posebni paket vstopnic po ceni 28 EUR za 5 predstav.

Za nakup vstopnic lahko vnovčite tudi darilne bone in brezplačne vstopnice Mestnega kina Domžale.

KJE SO PROJEKCIJE IN KDAJ BO PARK ZVEČER ODPRT?

Filmski večeri v Arboretumu se odvijajo na travniku ob vhodu v park. Projekcije se pričnejo ob 21.00, od 15. avgusta pa ob 20.30. Vstop v park s filmsko vstopnico je mogoč eno uro pred projekcijo. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica za ogled filma ne velja.

Filmski večeri v Arboretumu - prizorišče

ČE BO NAPOVEDANO SLABO VREME?

V primeru slabega vremena se projekcija ob isti uri izvede v dvorani Mestnega kina Domžale (Ljubljanska 61, Domžale), o čemer bo na dan projekcije objavljeno obvestilo po 18. uri na spletni strani Kulturnega doma Franca Bernika, na FB in Instagramu. Število sedežev v dvorani Mestnega kina Domžale je omejeno, zato si bo v dvorano prestavljeno projekcijo lahko ogledalo do 170 obiskovalcev. A brez skrbi! Večina filmov, ki bodo na sporedu v Arboretumu, bo na ogled tudi v Mestnem kinu Domžale v več terminih v juliju in avgustu. V primeru ogleda filma v drugem terminu je potrebno vstopnico vrniti na mestu, kjer je bila kupljena in si za nadomestni film zagotoviti novo vstopnico v Mestnem kinu Domžale.

Vstopnice za odpovedano projekcijo lahko zamenjate za katerokoli drugo projekcijo na Filmskih večerov v Arboretumu, ali pa se na prodajnem mestu, kjer ste kupili vstopnico, dogovorite za vračilo kupnine.

TRAVNIK JE NAŠ AVDITORIJ

Projekcije se odvijajo na prostranem travniku, kjer bodo na voljo stoli. Na projekcijo lahko prinesete tudi svoje sedalo ali ležalnik. Če si boste zaželeli posebne filmske izkušnje, bo nekaj mest namenjeno tudi piknik odejam, ki pa jih morate prinesti s seboj. Poletni večeri so lahko hladni, zato priporočamo, da s seboj prinesete še kakšno toplo jopico, ki vas bo grela do konca filma.

FILMSKA KAVARNA

Ob prizorišču projekcij bo odprta tudi filmska kavarna, kjer bodo na voljo filmska pijača in jedača.

SPORED

SREČA NA VRVICI

četrtek, 18. julij / 21.00 / brezplačna projekcija

mladinski film / režija: Jane Kavčič / scenarij: Jane Kavčič, po romanu Vitana Mala “Teci, teci kuža moj” / igrajo: Matjaž Gruden, Mitja Tavčar, Nino de Gleria, Polona Rajšter, Andrej Djordjevič, Vesna Jevnikar / distribucija: Slovenski filmski center / 1977, Jugoslavija (Slovenija) / 83′

Glavni junak filma je deček Matic, ki ga ima mama sicer rada, a kaj, ko ima preveč opravkov sama s seboj in s svojim delom v službi. Matičev oče pa je službeno v Libiji. Razumljivo je, da njegov najboljši prijatelj postane Rok, fant njegovih let. Nenadoma pa se Matičevo življenje spremeni. Filmarji ga povabijo k sodelovanju, postane glavni junak filma. Ob njem je pes, velik in črn novofundlandec Jakob, pa še Milena, deklica njegovih let. Matic se med snemanjem filma močno naveže na psa in filmarji mu ga ob koncu podarijo. Ampak kam s psom v betonskem naselju?

Sreča na vrvici


PELJI ME NA LUNO

v Mestnem kinu Domžale

petek, 19. julij / 21.00

romantična komedija / Fly Me To The Moon / režija: Greg Berlanti / scenarij: Keenan Flynn, Rose Gilroy, Bill Kirstein / igrajo: Scarlett Johansson, Woody Harrelson, Channing Tatum, Ray Romano, Colin Woodell, Jim Rash, Noah Robbins, Donald Elise Watkins, Anna Garcia / 2024, ZDA / distribucija: Con film / 132′

Romantična komedija s Scarlett Johansson in Channingom Tatumom v glavnih vlogah se dogaja v obdobju, ko se NASA pripravlja na zgodovinsko misijo Apolla 11, katere cilj je pristanek na Luni. Marketinška strokovnjakinja Kelly Jones dobi nalogo izboljšati javno podobo misije in s tem močno zmede načrte vodje izstrelitve Cola Davisa in iskrice začnejo leteti na vse strani. Ko Bela hiša presodi, da je misija prepomembna, da bi spodletela, Kelly naročijo, naj za vsak primer uprizori rezervni lažni pristanek na Luni – in odštevanje se začne zares.

Pelji me na luno


TWISTER 2

v Mestnem kinu Domžale

sobota, 20. julij / 21.00

akcijska pustolovščina / Twisters / režija: Lee Isaac Chung / scenarij: Mark L. Smith, Joseph Kosinski, Michael Crichton / igrajo: Glen Powell, Daisy Edgar-Jones, Maura Tierney, Katy O’Brian, Kiernan Shipka, David Corenswet, Anthony Ramos, Daryl McCormack / 2024, ZDA / distribucija: Blitz / 122′

Nekdanjo lovko na nevihte je med študijem zaznamovalo uničujoče srečanje s tornadom, zdaj pa nevihte proučuje varno, prek zaslona. Njen prijatelj jo iz newyorške pisarne zvabi na teren, da bi preizkusili revolucionarni novi sistem prepoznavanja tornadov. Tam se njene poti prepletejo s Tylerjem Owensom, očarljivim in brezobzirim superzvezdnikom družbenih omrežij, ki uživa v objavljanju avantur pri lovu na nevihte. Bolj ko so nevarne, tem bolj so občudovane. Ko se sezona neviht krepi, se sprostijo doslej nevideni vremenski fenomeni in Kate, Tyler ter njuni ekipi se znajdejo v boju za življenje točno na poteh večkratnih nevihtnih sistemov, ki se zbirajo nad osrednjo Oklahomo.

Twister 2


JUTRI JE ŠE EN DAN

četrtek, 25. julij / 21.00 / predpremiera

komična drama / C’è ancora domani / režija: Paola Cortellesi / scenarij: Furio Andreotti, Giulia Calenda, Paola Cortellesi / igrajo: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, Ivano Santucci, Romana Maggiora Vergano, Emanuela Fanelli, Giorgio Colangeli, Vinicio Marchioni / 2023, Italija / distribicija: Demiurg / 118′

Rim, Italija takoj po drugi svetovni vojni. Delia je spretna gospodinja in mama, njen mož Ivano pa je strog družinski oče. Ko Delia prejme skrivnostno pismo, se začnejo trgati tradicionalni družinski vzorci in skrivaje si začne graditi drugačno, svetlejšo prihodnost. Film italijanske komičarke Paole Cortellesi je lansko leto v naši zahodni sosedi podiral vse rekorde gledanosti, s svojo angažirano, a hkrati komično noto pa je po številu gledalcev prekašal celo svetovno uspešnico Barbie. Brez dvoma eden od filmov leta!

Jutri je še en dan


DEADPOOL IN WOLVERINE

petek, 26. julij / 21.00

akcijska komedija / Deadpool & Wolverine / režija: Shawn Levy / scenarij: Shawn Levy, Rhett Reese, Ryan Reynolds         / igrajo: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Morena Baccarin, Rob Delaney, Laslie Uggams, Karan Soni / 2024, ZDA / distribucija: Blitz / 127′

V novem filmu mora Deadpool najti način, kako rešiti svoj svet. Za pomoč se obrne na Logana, ki se predaja žalosti, depresiji in alkoholu, potem ko je izgubil vse in nima nobene želje po obujanju Wolverina. Deadpool ga mora prepričati v sodelovanje, da ne bi tragično izginilo vse, kar ima rad. Vrača se Deadpool, ki se mu v neverjetnem, eksplozivnem, epski spektaklu pridruži že skoraj odpisani … Wolverine.

Deadpool in Wolverine


VRVEŽ V GLAVI 2

sobota, 27. julij / 21.00

animirana družinska komedija / Inside Out 2 / režija: Kelsey Mann / scenarij: Dave Holstein, Meg LeFauve / 2024, ZDA, Japonska / distribucija: Blitz / 100′ / sinhronizirano, 6+

Vrvež v moji glavi 2, studiev Disney in Pixar, se vrača v misli najstnice Riley ravno v trenutku, ko se začenja prenova njenega možganskega nadzornega centra, kjer se ustvarja nov prostor za nekaj povsem nepričakovanega – nova čustva! Sreča, Cmera, Bes, Reva in Gravža, ki že dolgo uspešno vodijo čustvene operacije, niso prepričani, kako se počutijo, ko se med njimi pojavi Tesnoba, za katero pa se zdi, da ni prišla popolnoma sama, saj je s seboj pripeljala še druga, popolnoma nova čustva, kot so: Sramotko, Puščoba in Zavist. Vsi skupaj bodo močno razburkali Rileyin možganski nadzorni center.

Vrvež v glavi 2