V okviru Erazmus+ projekta FlorCert za prihodnost – Master (FFF-M), v katerega so vključeni partnerji iz Švedske, Srbije, Italije, Hrvaške in Slovenije, bodo v Arboretumu Volčji Potok od 1. do 5. junija potekali pestri dogodki v florističnem vzdušju. Petdnevno desiminacijsko dogajanje bosta vodila priznana slovenska učitelja aranžiranja in trženja cvetja dr. Sabina Šegula (Floweracadamy.SI) in Lucas Jansen (Floweracademy.NL). Oba imata desetletja cvetličarskih izkušenj v številnih državah po svetu.

Program

1. junij, 9.00–17.00, dvorišče pristave

Mednarodni cvetličarski Flocert izpit

2. junij, 11.00–12.30, Galerija Janeza Boljke

Okrogla miza na temo Prihodnost izobraževanja v hortikulturi in cvetličarstvu

3. junij, 15.00–18.00

Prikaz trendov v floristiki

Na prikazu trendov v floristiki za cvetličarje, edinstvenem mednarodnem dogodku, bo priznani florist Hans Zijnstra predstavil najnovejše smernice v floristiki, Lucas Jansen pa novosti v trženju. Poleg tega boste dobili informacije o Erazmus+ projektu FlorCert za prihodnost – Master (FFF-M), s katerim razvijajo nove metode v izobraževanju na področju cvetličarstva. Na prikazu bodo imeli bodoči cvetličarji priložnost sodelovati in predstaviti svoje znanje. Udeležba na dogodku je brezplačna, plača se vstopnino v park. Obvezna prijava na akademija.cvetja691@gmail.com.

4. in 5. junij, 9.00–16.00

Dvodnevni mednarodni seminar poročne dekoracije

Pod vodstvom dr. Sabine Šegula in Lucasa Jansena bodo kandidati oblikovali večje poročne dekoracije v parku – poročne postavitve, poročne šopke in cvetlični nakit. Udeleženci bodo prejeli mednarodni certifikat. Cena seminarja znaša 270 €. Obvezna prijava na akademija.cvetja691@gmail.com.

Od 3. do 11. junija 2023 bo v Arboretumu Volčji Potok na ogled razstava cvetličnih izdelkov Mednarodnega FloCert izpita, dekoracij Trendov v floristiki in poročni šopki. Vabljeni!

Več informacij: https://floweracademy.si/sl/seminarji/

Junijski floristični dogodki