Lutkovno gledališče Ljubljana bo tudi letos gostovalo v Arboretumu Volčji Potok. Sprehod po parku bodo obiskovalci lahko združili z ogledom gledališke predstave. Pri kavarni in v indonezijskem paviljonu si bodo otroci in starši lahko ogledali predstave Turlututu, Peter Pan, Ti loviš! In Štirje muzikanti.

PROGRAM:

nedelja, 26. junij, ob 11.00, Indonezijski paviljon

Turlututu

Hervé Tullet

Miniaturka iz kovčka, 2+

Režiser Matija Solce, igra Maja Kunšič

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.

“Turlututuja ni. Padel je iz knjige in se izgubil. Kako ga najti, ko pa je Turlututu lahko manjši od bolhe ali pa višji od cerkvenega zvonika? Kako ga iskati, če ob pravih čudežnih besedah v trenutku spremeni barvo, odleti v vesolje ali pa preprosto izgine? Kako? Lahko. Postanimo Turlututu! In ga ujemimo.”

nedelja, 3. julij, ob 11.00, pri kavarni

Peter Pan  

Jera Ivanc po istoimenski igri J. M. Barrieja

Dramska predstava, 5+

Režiserka Yulia Roschina, igrajo Saša Pavlin Stosić/Gaja Filač, Nik Škrlec/Matej Zemljič, Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner, Jan Bučar in Nataša Keser/Ajda Toman.

Zgodba o Petru Panu je zgodba o večnem odraščanju. Peter Pan si želi za vselej ostati otrok, saj je prepričan, da nas odraščanje oropa domišljije in postanemo dolgočasni. Gre za eno najbolj znanih in slovitih pravljic na temo odraščanja, spoznavanja novih občutkov in sprejemanja odgovornosti, pri tem pa je obdana z veliko mero čarobnosti in simbolike. Peter Pan se noče postarati, noče niti zrasti, želi si leteti, se bojevati s kapitanom Kljuko in raziskovati deželo Nije. Ta prebrisani in poskočni fant osvaja otroško domišljijo in srca po vsem svetu že več kot sto let, njegova podoba pa je zaživela že v mnogih filmih, muzikalih, predstavah in knjigah.

nedelja, 10. julij, ob 11.00, pri kavarni

Ti loviš!

Saša Eržen

Veseloigra s tekom in petjem, 2+

Režiser Silvan Omerzu, igrata Martina Maurič Lazar in Brane Vižintin

V eni najbolj znanih in najkrajših slovenskih ljudskih pripovedk pes lovi zajca, ker mu je ta ukradel čevlje, a ga vse do današnjih dni še ni ujel. Pripovedka je bila navdih za sodobno odrsko različico zgodbe o psu in zajcu. V njej sta zajec in pes soseda. Kot je med sosedi v navadi, se ves čas nekaj pričkata, primerjata in tekmujeta med sabo. Res sta različna. Pes nosi superge, zajec čevlje. Zajec ima rad korenje, pes klobase. Eden bolje sliši, drugi bolje voha. Imata pa tudi nekaj skupnega – oba rada tečeta, se lovita in igrata. Med njunima hišama raste drevo. Zajec pravi, da je njegovo, pes pa, da je njegovo. Zato se za drevo pomerita v teku. Rezultat tekme je presenetljiv – in pod drevesom nepričakovano zacveti prijateljstvo. S prijatelji pa delimo stvari, ki jih imamo radi …

Nedelja, 21. avgust, ob 11.00, pri kavarni

Štirje muzikanti

Matija Solce

Lutkovna predstava, 3+

Režiser Matija Solce, igrajo Martina Maurič Lazar
, Gašper Malnar, Polonca Kores
 in Miha Arh

Znana ljudska pravljica o bremenskih godcih je bila uveljavljenemu lutkovnemu ustvarjalcu Matiji Solcetu izhodišče za živahno in prijazno glasbeno-lutkovno predstavo. Štiri živali se, tako kot v znani pravljici, odpravijo na pot in v mestu presenetijo ljudi s svojo glasbo.