Lutkovne predstave v soorganizaciji z Lutkovnim gledališčem Ljubljana se tudi letošnje poletje vračajo v Arboretum Volčji Potok. Otroke bodo navduševale tri nedelje, v juniju, juliju in v avgustu, zato si boste svoj obisk lahko popestrili z ogledom zanimivih zgodb na prostem.

PROGRAM:

Turlututu

nedelja, 30. junij, ob 11.00, Indonezijski paviljon

Hervé Tullet

Miniaturka iz kovčka, 2+

Režiser Matija Solce, igra Maja Kunšič

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.

Lutkovna predstava Turlututu

Medved in mali

nedelja, 7. julij, ob 11.00, Indonezijski paviljon

Katja Gehrmann

Lutkovna spletenka, 2+

Režiser Ivana Djilas, igrajo Urška Hlebec/Aja Kobe, Maja Kunšič, Iztok Lužar

Medved in mali je na videz preprosta zmešnjava. Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda. Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skriva nekaj izjemno bistvenih vprašanj o sobivanju in sprejemanju drugih. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi?

Lutkovna predstava Medved in mali

Sapramiška

nedelja, 25. avgust, ob 11.00, Indonezijski paviljon

Svetlana Makarovič

Lutkovna predstava, 3+

Režiser: Nace Simončič / Brane Vižintin

Najbolj slavna slovenska marioneta je Sapramiška. Slovenski otroci si ne morejo predstavljati odraščanja brez pravljic Svetlane Makarovič. Po njenih literarnih predlogah so nastale mnoge lutkovne predstave, ki so osvojile mlade gledalce. Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Najbolj znana gledališka uprizoritev je tista, ki je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Sapramiška je dokaz, da današnje otroke pritegnejo tudi bistveno manj spektakularne reči kot sodobna tehnologija, ki pa so tekstovno in izvedbeno prepričljive.

Lutkovna predstava Sapramiška

Cena ogleda lutkovne predstave je 3 €/osebo (od vključno 3. leta dalje), poleg tega se plača vstopnina v park. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo, za predstavo je potrebno doplačilo 3 €/osebo. Znesek se poravna pri blagajni parka pred pričetkom predstave ali prek spleta (vstopnice preko spleta bodo na voljo en dan pred predstavo). Zberemo se pri Indonezijskem paviljonu (levo od vhoda v park). Prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena lutkovna predstava odpade.