Danes je na različnih lokacijah v Kamniku potekala novinarska konferenca in predstavitev drznega projekta DOBRE NOVICE!, ki je šestmesečni umetniški projekt z ustvarjalnim dialogom med mednarodno priznanim belgijskim umetnikom Williamom Sweetlovom, ki že več kot 50 let razstavlja po celem svetu,  in petindvajsetimi sodobnimi umetniki iz šestih držav, tudi iz Slovenije in Kamnika. Partnerji projekta so Občina Kamnik, Medobčinski muzej Kamnik, Zavod za turizem in šport Kamnik ter podporniki Slovenska turistična organizacija ter Turizem Ljubljana. V počastitev kulturi, ki v tem projektu povezuje države Slovenijo, Združene države Amerike, Italijo, Belgijo, Nemčijo in Libanon, so se dogodka udeležili tudi visoki gosti, veleposlanica ZDA Jamie L. Hartpoolian, veleposlanik Tomaž Kunstelj iz ministrstva za zunanje zadeve, župan sosednje občine Komenda Jurij Kern, dr. Danilo Türk s soprogo, predstavniki partnerjev projekta in umetniških galerij ter muzejev in številni drugi gostje. Umetnost in kultura bosta v letih 2024 in 2025 osrednji temi slovenskega turizma, ki ga bo Slovenska turistična organizacija globalno promovirala v teh dveh letih. In umetniški projekt DOBRE NOVICE! pomeni preplet kulture in turizma ter vseh sinergij, ki jih prinašata z roko v roki.

Ameriška veleposlanica je ob doživljanju te razstave v čudovitem pomladnem ambientu botaničnega parka Arboretum Volčji Potok v enem stavku strnila svoje sporočilo: » Verjamem v preobrazbeno moč umetnosti.«

Vsi udeleženci skupaj z ameriško veleposlanico so se po končanem uradnem delu dogodka in vodenju po razstavi v parku Arboretum Volčji Potok odpravili še na vodene razstave v Galerijo Miha Maleš, kjer jih je po razstavi popeljala kustosinja Saša Bučan ter v Galeriji Prečna in Dika, kjer sta jih po razstavah popeljala Matthew McQuarrie, ki je idejni oče celotnega projekta ter Victor Kastelic, umetnik in glavni koordinator vseh umetnikov ambicioznega projekta DOBRE NOVICE!.

Vsak od slavnostnih govornikov v prvem delu dogodka v srcu botaničnega parka je prispeval svoj edinstveni prispevek k predajanju močnih okoljskih, družbenih in socialnih sporočil vseh sodelujočih umetnikov v projektu DOBRE NOVICE!. Moderator dogodka in velik podpornik turizma in kulture v Kamniku in v Sloveniji pa je tudi Američan in Kamničan dr. Noah Charney, ki je med drugim tudi ambasador projekta DOBRE NOVICE! ter ambasador slovenskega turizma.

Več informacij o projektu DOBRE NOVICE! najdete na spletni strani: https://www.dobre-novice.art/

Besedilo: Zavod za turizem in šport Kamnik 
Foto: Tilen McQuarrie, TSM Productions

Logotip projekta