Pred kratkim je Arboretum Volčji Potok izdal knjižico 50 posebnih dreves. Zanjo smo iz rastlinske zakladnice Arboretuma Volčji Potok izbrali 50 dreves, ki so na ta ali oni način posebna. Vključena so najstarejša in posebno mogočna drevesa ter takšna, po katerih so dobili ime deli parka. Zraven so vrste z vseh celin, tudi iz Južne Amerike, Afrike in Avstralije. Tu so še drevesa z zanimivimi cvetovi, nenavadnimi plodovi, izjemno velikimi listi in podobno.

Drevesa iz knjižice rastejo ob poteh. Po zaporednih številkah jih obiskovalci najdejo s pomočjo zemljevida. Na stebričkih ob poti je tablica z imenom drevesa in ploščica z obrisom lista. V knjižici je ob besedilu prostor, ki je namenjen drgnjenki. List knjižice se položi na ploščico in s svinčnikom ali voščenko naredi drgnjenko. Tako bo z vsakim najdenim drevesom v knjižici ena sličica več. Ko obiskovalec poišče vseh 50 dreves in v knjižici naredi 50 drgnjenk njihovih listov, si prisluži nagrado – brezplačno vožnjo s cestnim vlakcem po Arboretumu Volčji Potok.

Knjižica je naprodaj pri blagajni vhoda v park, cena je 5 €.

Za obiskovalce, ki jih zanimajo informacije o posameznem drevesu in nimajo knjižice, smo pripravili QR kodo na tablici z imenom drevesa. S pomočjo pametnih telefonov si lahko preberejo zanimivosti.