Veseli nas, da je park ponovno odprt za vse obiskovalce. Park se razprostira na 85 ha in ima 15 km urejenih pešpoti, obiskovalci pa se lahko sprehodite tudi po travnatih površinah. Tulipani še vedno cvetijo, v teh dneh pa se jim bodo pridružili sleči in okrasni luki. Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure – tudi med vikendi in prazniki. V parku deluje kiosk za prodajo hrane in pijače na lokaciji letne kavarne. Vabljeni na prijeten sprehod in cvetlično doživetje.

Nakup vstopnic

Obiskovalce prosimo, da dnevne vstopnice kupijo preko spleta na povezavi https://vstopnice.arboretum.si/. Vstopnico se bodisi natisne ali odpre na telefonu in približa čitalcu na vhodu ter se tako brezkontaktno vstopi v park. Vstopnica, kupljena preko spleta, velja eno leto. Še vedno je mogoče vstopnice kupiti pri okencu vstopnega objekta.

Postopek nakupa sezonske vstopnice

Vse, ki prvič kupujete sezonsko vstopnico, prosimo, da do okenca pristopite pripravljeni in s tem omogočite čim bolj tekoč vstop v park. S seboj prinesite:
– izpolnjen obrazec (https://www.arboretum.si/wp-content/uploads/2019/12/Izjava-privolitev-na-hrambo-podatkov.pdf),
– osebni dokument (potrdilo o stalnem ali začasnem bivališču)
– fotografijo.
V kolikor ste računalniško bolj spretni, lahko obrazec (privolitev v hrambo podatkov) in fotografijo (ime jpg datoteke naj bo vaše ime in priimek) pošljete na elektronski naslov vhod@arboretum.si in vam bomo sezonske vstopnice pripravili vnaprej (ko bodo karte pripravljene na prevzem, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti). Izdelane sezonske vstopnice lahko v tem primeru pri blagajni plačate in prevzamete z osebnim dokumentom (obvezno).
Sezonsko vstopnico podaljšate (če že imate plastično kartico iz preteklega leta) tako, da s seboj prinesete sezonsko vstopnico in osebni dokument oz. potrdilo o začasnem bivališču. V kolikor pristopite k okencu pripravljeni, je postopek podaljšanja bolj kratek.
Nakup sezonskih vstopnic preko spleta zaenkrat še ni mogoč.

Nakup vstopnic