POČITNICE SO TU! PARK JE ODPRT VSAK DAN OD 8. DO 17. URE

Vabimo vas na počitniški sprehod po parku. Pred vami je nekaj odgovorov na najpogostejša vprašanja povezana z obiskom parka.

Kakšen je odpiralni čas parka?

Park je odprt vsak dan med 8. in 17. uro, tudi med vikendi in prazniki. Vstop v park je mogoč do 16. ure. Park je potrebno zapustiti do 17. ure.

Kakšni ukrepi povezani z epidemijo veljajo v parku?

Maska je obvezna:

  • pri vstopu in izstopu v park,
  • pri nakupu vstopnic,
  • v vseh notranjih prostorih (sanitarije, trgovina),
  • na prostem, če ni mogoče vzdrževati varnostne razdalje 2 m .

Obvezno razkuževanje pri vstopu v park in v notranje prostore ter ob izstopu iz parka in iz notranjih prostorov.

Vzdržujte varnostno razdaljo vsaj 2 m.

Če je le mogoče, plačujte s kartico (brezstično plačevanje).

Kakšna je cena dnevnih vstopnic za enkratni obisk parka?

Do vključno 28. 2. 2021 lahko park obiščete po posebno ugodnih cenah. Polovična vstopnina velja za ceno rednih vstopnic in ne velja za sezonske vstopnice, darilne vstopnice ali vstopnice za dva obiska. Za cenik kliknite na povezavo.

Dnevne vstopnice za enkratni vstop lahko kupite tudi prek spleta. Opozarjamo vas, da lahko tiste s polovično ceno izkoristite le do 28. 2. 2021. Vstopnice ni potrebno izkoristiti na dan nakupa, temveč do konca akcijskega obdobja, torej do 28. 2. 2021. Za nakup vstopnic preko spleta kliknite na povezavo.

Kakšna je cena sezonske vstopnice?

Ker so pred nami lepi dnevi in je čas za podaljšanje sezonskih vstopnic, vas prosimo, da k blagajni pristopite pripravljeni, da bo postopek potekal kar se da hitro. Vse podrobnosti o cenah sezonskih vstopnic najdete na povezavi.

Kaj potrebujem, če kupujem sezonsko vstopnico na novo?

Osebni dokument oz. potrdilo o začasnem bivališču, fotografijo in izpolnjen obrazec o hrambi osebnih podatkov, ki ga najdete na povezavi.

Kaj potrebujem, če že imam plastično kartico in želim sezonsko vstopnico podaljšati?

Potrebujete plastično kartico, ki ste jo uporabljali že preteklo leto, in osebni dokument oz. potrdilo o začasnem bivališču.

Ali je kavarna v parku odprta?

Kavarna v parku je odprta ob lepem vremenu po principu vzemi s seboj. Prosimo, da tudi na območju kavarne upoštevate vse ukrepe povezane z zajezitvijo epidemije (maska, razkuževanje, razdalja). V kavarni je mogoče le plačilo z gotovino. Uživanje hrane in pijače na območju kavarne ni dovoljeno, prosimo vas, da se umaknete na zelene površine parka. Verjamemo, da boste našli miren kotiček zase.

Kaj lahko vidimo v parku v tem času?

V parku že cvetijo prvi telohi, nepozebniki, v tednu dni pa pričakujemo tudi razcvet kronic. Na tem mestu vas vabimo na fotografski natečaj Praznik kronic. Več o natečaju najdete na povezavi.

Kako je z dinozavri, kiti in otroškim igriščem?

Igrišče je odprto, prav tako je na ogled razstava dinozavrov in velikanov morskih globin. Razstavi se nahajata ob otroškem igrišču.