Cvetlične razstave obiskovalce očarajo. Tako je bilo že pred natanko 30 leti, ko smo v Arboretumu Volčji Potok pripravili prvo veliko cvetlično razstavo. Bilo je v letu osamosvojitve Slovenije, ki so ga zaznamovali 10-dnevni vojaški spopadi. Do konca avgusta se je življenje toliko umirilo in ustalilo, da je nastopil čas za veliko cvetlično razstavo. Z naslovom Cvetje in mir je zadela žebljico na glavico. Ljudje so bili željni miru, lepega, normalnosti in sprostitve. Razstavo jih je obiskalo več deset tisoč zadovoljnih obiskovalcev.

Izbor cvetja, floristične smernice in še marsikaj se je v 30 letih spremenilo, a čar cvetja ostaja. V Arboretumu Volčji Potok se pridružujemo praznovanju 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije s praznično cvetlično razstavo.

Praznični cvetlična razstava je koncipirana tako, da bo predstavila geografske značilnosti slovenskega prostora in njegovo kulturno ter naravno dediščino. Na desetih prizoriščih bodo predstavljeni različni tematski sklopi: Alpski svet, Vode Slovenije, Panonski svet, Kraški svet, Slovenska obala, Grajsko cvetje, Slovenski vinogradi, Slovensko cvetlično okno, Jedilne cvetlice in Koroška – svet kralja Matjaža.
Prizorišča bodo v tem tednu od srede do petka ustvarjali slovenski floristi Simon Ogrizek, Alen Kovačič, Marjan Planinšek, Katarina Zupančič Dežman, Mateja Iršič, Marjan Česen, Tilen Lipnik, Janez Pižem, Franci Landeker in Matjaž Beguš.

Obiskovalci se lahko sprehodijo po razstavi od 14. do 29. 8. 2021. Za sprehod po parku PCT ni potreben.

Priprave na cvetlično razstavo že potekajo