Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok sta 19. oktobra predstavila knjigo Cvetje in ženske. Knjiga, ki je nastala v sodelovanju dveh odličnih kulturnih institucij, nas popelje skozi umetnost in botaniko, ter razkriva simbolne in včasih tudi skrite pomene cvetja. Predstavljenih je 24 umetnin – 12 tihožitij in 12 ženskih portretov – s kratkimi umetnostnozgodovinskimi opisi ter podrobnejšim opisom cvetja. Knjigo dopolnjujejo čudovite botanične ilustracije.

Knjiga Cvetje in ženske

O knjigi Cvetje in ženske ter skupnih projektih Narodne galerije in Arboretuma Volčji Potok so spregovorili: dr. Barbara Jaki, direktorica Narodne galerije, Aleš Ocepek, direktor Arboretuma Volčji Potok, Jassmina Marijan, avtorica umetnostnozgodovinskih opisov, Narodna galerija in Matjaž Mastnak, avtor botaničnih opisov, Arboretum Volčji Potok.

V Cvetličarni Arboretum so izdelali cvetlično tihožitje iz svežega cvetja po tihožitju, ki ga je upodobila slikarka Marija Auersperg Attems. Na predstavitvi knjige so si obiskovalci lahko ogledali tako tihožitje iz svežega cvetja in sadja kot tudi originalno sliko slikarke Marije Auersperg Attems.

Knjiga Cvetje in ženske je naprodaj v Narodni galeriji in na blagajni vhoda Arboretuma ter na spletu.

Predstavitev knjige Cvetje in ženske