Veseli smo, da vas lahko spet povabimo v park, kjer cveti že velik del tulipanov ter drugo spomladansko cvetje. Park se odpira v ponedeljek, 20. 4. 2020, ob 8. uri. Za letošnjo sezono smo se, zaradi posebnih razmer pripravili malo drugače. Prosimo vas, da si preberete in upoštevate spodnje obvestilo.

Arboretum Volčji Potok po mesecu dni zaprtja pripravljamo na vnovično odprtje. Da bi minimalizirali možnosti za okužbo s koronavirusom pri obiskovalcih in zaposlenih, prilagajamo pravila vstopanja in obnašanja v parku.

Ločili bomo pot vstopa in izhoda iz parka. Izhod bo skozi vrata v drevoredu. Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na levo in jih po glavnih poteh usmerjali z rumenimi puščicami »Priporočena pot«.

Obiskovalce prosimo, da dnevne vstopnice kupijo preko spleta na povezavi https://vstopnice.arboretum.si/. Vstopnico se bodisi natisne ali odpre na telefonu in približa čitalcu na vhodu ter se tako brezkontaktno vstopi v park. Vstopnica, kupljena preko spleta, velja eno leto.

Še vedno bo mogoče vstopnice kupiti na okencu vstopnega objekta. Kupce prosimo, da pri čakanju na nakup dosledno upoštevajo predpisani varnostni razmik najmanj 1,5 m.

V parku priporočamo veliko varnostno razdaljo. Arboretum je dovolj velik, da so lahko obiskovalci drug od drugega oddaljeni tudi 10 metrov in več.

V parku ostajajo zaprti vsi prostori (rastlinjaki, razstavišča, galerija). Kavarna in prodajalna spominkov ne obratujeta. Otroško igrišče je ograjeno, ker uporaba igral ni dovoljena. Klopi so bodisi odstranjene ali prevezane z opozorilnim trakom, ker jih ni dovoljeno uporabljati.

Odprta so stranišča pri vhodu in v pristavi. Razkužena bodo najmanj dvakrat dnevno.

K upoštevanju pravil bodo obiskovalce opozarjali redarji.

Postopek nakupa sezonske vstopnice

Vse, ki prvič kupujete sezonsko vstopnico, prosimo, da do okenca pristopite pripravljeni in s tem omogočite čim bolj tekoč vstop v park. S seboj prinesite:

izpolnjen obrazec (https://www.arboretum.si/wp-content/uploads/2019/12/Izjava-privolitev-na-hrambo-podatkov.pdf),

osebni dokument (potrdilo o stalnem ali začasnem bivališču)

fotografijo.

V kolikor ste računalniško bolj spretni, lahko obrazec (privolitev v hrambo podatkov) in fotografijo (ime jpg datoteke naj bo vaše ime in priimek) pošljete na elektronski naslov vhod@arboretum.si in vam bomo sezonske vstopnice pripravili vnaprej (ko bodo karte pripravljene na prevzem, vas bomo o tem obvestili po elektronski pošti). Izdelane sezonske vstopnice lahko v tem primeru pri blagajni plačate in prevzamete z osebnim dokumentom (obvezno).

FOTOGALERIJA