Arboretum Volčji Potok se v letošnjem poletju pridružuje festivalu Špasno poletje, ki združuje niz večerov z zabavnim kulturnim programom na več kot dvanajstih lokacijah po Sloveniji, ki so poleg Arboretuma še Ljubljanski grad, Blejski grad, Celjski grad, Grad Kieselstein Kranj, Ptujski grad, Grad Brežice, Grad Grm Novo mesto, Avditorij Portorož, Maribor – Oder Minoriti, Ruska dača, Jasna Chalet Resort Kranjska Gora in druge. Skupno se obeta več kot 80 dogodkov po Sloveniji.

»To poletje bo drugačno od prejšnjega! Lepše, bolj optimistično, predvsem pa bolj NASMEJANO in ZABAVNO! ČAS JE ZA ŠPAS, SMEH, VESELJE, DRUŽENJE, PRAVO POLETJE – PRAVO ENERGIJO!«

Prihajajoče predstave v Arboretumu Volčji Potok:

petek, 9. julij, ob 21.00 KRIZA SREDNJIH LET cena vstopnice:  19 €
sobota, 10. julij, ob 21.00 KLEMEN SLAKONJA – NI, DA NI cena vstopnice:  23 €
četrtek, 15. julij, ob 21.00 PROFESOR KUZMAN MLAJŠI cena vstopnice: 19 €
četrtek, 2. september, ob 20.30 LJUBEZENSKE PREVARE – ODPOVEDANO cena vstopnice:  23 €
petek, 3. september, ob 21.00 ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke – PRESTAVLJENO V KD MENGEŠ cena vstopnice:  21 €
petek, 10. september, ob 21.00 VEČNO SAMSKA – PRESTAVLJENO V KD MENGEŠ cena vstopnice:  21 €

Predstave v Arboretumu Volčji Potok se odvijajo ob kulisi dvorca nad francoskim vrtom. Vstop v park z vstopnico je mogoč od 20.00 dalje. S sezonsko vstopnico Arboretuma Volčji Potok je vstop v park na dan projekcij mogoč do 19.00. Sezonska vstopnica Arboretuma Volčji Potok za ogled predstave Špasnega poletja ne velja.

Organizator si pridržuje pravico do sprememb. Ob slabem vremenu bodo aktualne objave o odpovedi oziroma nadomestni lokaciji objavljene na dan dogodka na www. arboretum.si. Vstopnice so na voljo v spletni prodaji na www.spasteater.com, na bencinskih servisih PETROL in drugih prodajnih mestih Eventim ter pri blagajni parka Arboretuma Volčji Potok.

Špasno poletje organizira ŠPAS TEATER in Arboretum Volčji Potok. Udeležba na predstavah je trenutno mogoča po tako imenovanem modelu PCT, več na: https://www.nijz.si/. Prireditve bodo izvedene skladno z veljavnimi epidemiološkimi ukrepi.

CELOTEN SPORED

KRIZA SREDNJIH LET

monokomedija
Petek, 9. julij 2021, ob 21.00
Cena vstopnice:  19 €
Nakup vstopnice

Želeli smo še, zdaj pa nas bo zadela: KRIZA SREDNJIH LET

Po uspešnici Moška copata, ki je presegla kar nekaj rekordov, na gledališke odre prihaja nova avtobiografska komedija Ranka Babića: Kriza srednjih let.

Kriza srednjih let je hujša od pubertete! Ker stvari žal ne gredo več navzgor, ampak obratno!

V predstavi bo Ranko z občinstvom zaupno delil izkušnje o tem, kako se sooča z krizo srednjih let, ki prej ali slej doleti vsakega moškega. In kako ta, hočeš-nočeš, vpliva na odnose z boljšo polovico.

Po prihodu drugega otroka v družino, selitvi in opazkah, da pri 38 letih ni več tako poskočen, agilen in fleksibilen kot je bil nekoč, je Ranko začel iskati hitre rešitve. Da bo le žena začela ponovno nositi tangice! Stisnil je tudi zobe, začel plesati salso in hodit na jogo za pare. In potem novo presenečenje. Je res iz leta v leto bolj podoben očetu in njegova draga svoji mami?!
Morda sta za vse to kriva otroštvo in vzgoja, morda pa so srednja leta samo pravi čas, da se poišče strokovna pomoč!

V novi nori komediji Kriza srednjih let bo Ranko prvič spregovoril tudi o tem, kako je na drugem otroku delal več kot tri leta, hodil na teste, štel kdaj so ovulacijski dnevi in prvič v življenju zavračal seks, ker se je, kot pravi, na trenutke počutil kot mašina za proizvodnjo spermijev. Ja, če to ni kriza?!

Naraven in super zabaven! Princ odrov in kralj domače dnevne sobe – Ranko Babić!
Občinstvo si je želelo še in zdaj se vrača – v drugem delu Moške copate!

Besedilo: Ranko Babić
Igra: Ranko Babić

Moška copata nosi laskavi naziv najdlje trajajoče hit komedije Špas teatra! Predstava-rekorderka beleži kar 380 ponovitev v več kot 100 mestih po Sloveniji, nasmejala pa je več kot 115.000 obiskovalcev. Mnogi so si jo ogledali tudi večkrat!


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA

 

KLEMEN SLAKONJA & SMALL BAND: NI, DA NI

koncert
Sobota, 10. julij 2021, ob 21.00, Arboretum Volčji Potok
Cena vstopnice:  23 €
Nakup vstopnice  

Klemen Slakonja ni le odličen igralec in interpret, ampak tudi izjemen pevec, ki bo ob spremljavi Igorja Leonardija, Tadeja Kampla in Janeza Gabriča, poskrbel za zabaven glasbeni večer, poln znanih melodij in iskrivega humorja.

Z glasbeniki se bo sprehajal med različnimi glasbenimi žanri – rockom, swingom, jazzom … in nam približal uspešnice domačih in tujih glasbenih zvezd. Zapel bo tudi avtorske uspešnice, ki so obkrožile svet, ter nas nasmejal z imitacijami znanih osebnosti.

od Slavoja Žižka, Jana Plestenjaka, Modrijanov, Oliverja Dragojeviča, pa vse do Putina in svetovnih hitov Eda Sheerana, Coldplay, U2, Franka Sinatre in celo Pavarottija.

Skratka – Ni, da ni 😉

Nastopa: Klemen Slakonja
Glasbeniki: Igor Leonardi, Tadej Kampl, Janez Gabrič


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA

PROFESOR KUZMAN MLAJŠI

Monokomedija o di(v)jakih in (m)učiteljih
Četrtek, 15. julij 2021, ob 21.00, Arboretum Volčji Potok
Cena vstopnice: 19 €
Nakup vstopnice  

Ste pripravljeni na najzabavnejše šale na temo šole? Uroš Kuzman nas v monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike in edini doktor, ki je v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem pošteno popekel Jana Plestenjaka in tudi samega predsednika Boruta Pahorja, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen, duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha.

Tekst: Uroš Kuzman in Perica Jerković
Režija: Perica Jerković
Produkcija: Siti teater


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA

LJUBEZENSKE PREVARE – ODPOVEDANO

komično romantični muzikal
četrtek, 2. september, ob 20.30
cena vstopnice:  23 €
Nakup vstopnice

Popeljite se z nami na vrtiljaku romantičnega dogajanja!

Izvirni dialogi, ki jih je spisal eden najboljših slovenskih piscev Andrej Rozman Roza, polni humornih vložkov in odlična glasbeno-igralska zasedba vam bodo ponudili vse najboljše iz teatra; zaplete, intrige, preračunljivost, malo romantike, očarljivosti šestdesetih, veliko dobre glasbe, znanih napevov, drzne interpretacije ter – nov, drugačen pogled na ljubezen! Ste pripravljeni nanj?

Kot vemo, v resničnem življenju ne živijo le romantične ljubezni. Onkraj klasike in idealov so še druge možnosti. V njih se, podžgane s silovitostjo človeške domišljije, začnejo tudi spletke. Bodo tokrat uspešno ostale skrite?

Ob ritmih popularnih songov se nam bo razkrila poznana zgodba o obutem mačku, ki se bo zasukala čisto po svoje. Tako kot mnogo ljubezni v realnem svetu. To je zgodba o Juliji, hčerki aristokratskega okusa ter o dilemi ‘prave izbire’. V svetu bogatih veljajo drugačna pravila… Kdo bo idealni ženin za hčer, to neprecenljivo družinsko vrednost? Kdo bo izbranec? Bo zmagala ljubezen?

Odlični so skupaj izvirno ujeti v romantično zgodbo, muzikalu, ki očara z duhovitostjo, prožnostjo, energijo, dinamiko, preobrati, zanimivim sporočilom in igralsko kombinacijo!

Tekst: Andrej Rozman Roza
Režija: Žiga Flajnik
Igrajo: Jan Bučar, Rok Ferengja, Tina Gorenjak, Maja Martina Merljak, Gašper Rifelj in Lojze Svete


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA

ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke

Intimna kolekcija zgodb
Cena vstopnice:  21 €
Nakup vstopnice


OBVESTILO o predstavi
Obveščamo vas, da bo predstava ŠPAS TEATRA »ŽENSKA: ljubezni, izgube, obleke« v petek, 3. 9., ob 21.00 v KULTURNEM DOMU MENGEŠ.
Zaradi nizkih večernih temperatur bo predstava iz Arboretuma Volčji Potok prestavljena v Kulturni dom Mengeš, Slovenska cesta 32, Mengeš.
Že kupljene vstopnice veljajo za nadomestno lokacijo in termin.
Hvala za razumevanje,

ŠPAS TEATER in Arboretum Volčji Potok


S ponosom predstavljamo predstavo, ki bo nasmejala, segla v srce in polepšala življenje marsikateri ženski.

Svetovna uspešnica z originalnim naslovom Love, Loss and What I Wore je nastala po knjižni uspešnici Ilene Beckerman in kmalu, kot poklon vsem ženskam, postala velik gledališki hit. Napisali sta jo Delia Ephron in Nora Ephron (trikratna nominiranka za oskarja), podpisana pod največje filmske uspešnice: Romanca v Seattlu, Čaka te pošta, Ko je Harry srečal Sally, Julie & Julia ter mnogo drugih.

Kot povsod po svetu, v predstavi znana ženska igralska imena berejo in interpretirajo zgodbe iz knjižne uspešnice ene glavnih junakinj – Gine“…potem je moj dnevnik nekdo pokazal enemu založniku, mislila sem, kdo bo to sploh kupil, preveč osebno je, ampak so jo izdali in izkazalo se je, da je vsebina tudi za druge ljudi osebna.”

Prisluhnite zgodbam prijateljic o ‘pravem času’, poroki, ločitvi, do tega, da postaneš babica in ducat drugim – vse nas učijo, kako se oblikuje ŽENSKA. Čisti užitek.

Zgodb je več: ‘mamini nasveti v mladosti’, ‘agonije nakupa modrčka’, črna/bela ‘katastrofa v garderobi’, ‘omara’, ‘debela/suha’, ‘fantje in možje” in priljubljena ‘sovražim torbico’. Nekaj je gotovo – všeč vam bo prav vsaka!

Ženske zgodbe so zabavne. Življenjske. Resnične.

V sebi nosijo smeh, veselja, ljubezni, tudi solz, tolažbe in objemov… Prav nič niso žensko pristranske, ampak osvežujoče realne in brutalno iskrene. So tudi nežne in sočutne, močne, takšne kot ženske so – nepremagljive. Ker svojo moč vedno zgradijo na vztrajnosti in milini.

Moški, očetje, ljubimci, možje – lahko pridejo in odidejo, a obleka je za vedno! Tudi če ne morete več zlesti vanjo.

Tekst: Nora in Delia Ephron
Režija: Tijana Zinajić
Igrajo: Katarina Čas, Nataša Barbara Gračner, Desa Muck, Saša Pavlin Stošić in Vesna Pernarčič


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA

Torbica, bela srajca, obleka ob prvem poljubu, obleka za prvič, visoke pete, maturantska obleka, obleka, s katero sem odšla v porodnišnico, obleka, ki jo imam najrajši, a je tudi na roko več ne spravim, pogrebna obleka, scufane kavbojke, ki jih je mama že večkrat vrgla v smeti, moja ‘little black dress’, poročna obleka, modrček, ki sem ga dobila ob mazektomiji, push-up modrček, rdeče spodnje perilo, karirast plašč za posebne priložnosti… vsaka presneto živ spomin!

Za vse izjemne ženske: za prijateljice, mame, sestre, tete, sosede, babice

Svetovna uspešnica brez primere! Očarljivo življenjska.
Udarno gledališko predstavo, v katero se zaljubi vsaka ženska, sta po knjižni uspešnici LOVE, LOSS AND WHAT I WORE Ilene Beckerman spisali sestri, izjemni pisateljici Nora Ephron in Delia Ephron – sami ali v tandemu sta ‘zakrivili’ velike filmske uspešnice: Julie&Julia z Maryl Streep, Ko je Harry srečal Sally  z Meg Ryan in Billie Crystalom, Romanco v Seattlu in Čaka te pošta  s Tom Hanksom in Meg Ryan, Michaela  z Johnom Travolto in mnoge druge.

Svetovno znane igralke, ki so sodelovale pri predstavi:
Na gledaliških odrih na Broadwayu in West Endu so v predstavi zaigrala zvezdniška imena Hollywooda:  Mia FarrowRosie O’DonellBrooke ShieldsDoris RobertsRita WillsonAmerica FerreraTyne DalyChristine BaranskiDebi Mazar, Kelly Bishop in druge… Vsaka ženska je edinstvena zgodba zase!

Predstava je prejela številne nagrade: Broadway World’s Theatre Fans’ Choice Award: Best-Off-Broadway 2010, nagrado Broadway.com: Najljubša nova Off-Broadway predstava 2010 po mnenju občinstva, ugledno gledališko nagrado Drama Desk Awards za doživetja v gledališču, ki jo podeljujejo v New Yorku, igralki Rosie O’Donnell in Tyne Daly pa sta bili nominirani za izjemno gledališko uprizoritev in nagrado Drama League Awards.

»To je večer, ki gre neposredno v srce, dušo in nečimrnost vsake ženske, mlade ali stare.«  Liz Smith, angleška igralka, MBE

VEČNO SAMSKA

komedija

petek, 10. september, ob 21.00 v KULTURNEM DOMU MENGEŠ
cena vstopnice:  21 €
Nakup vstopnice


OBVESTILO o predstavi »Večno samska«

Obveščamo vas, da bo komedija ŠPAS TEATRA »Večno samska« v petek, 10. 9., ob 21.00 v KULTURNEM DOMU MENGEŠ. Zaradi nizkih večernih temperatur bo predstava iz Arboretuma Volčji Potok prestavljena v Kulturni dom Mengeš, Slovenska cesta 32, Mengeš. Že kupljene vstopnice veljajo za nadomestno lokacijo in termin.
Hvala za razumevanje,
ŠPAS TEATER in Arboretum Volčji Potok


Čeprav včasih za zjokat, je samski stan ena velika komedija! 

Vedno bolj se zdi, da je samskost postala kuga 21.stoletja. Nekaj pred čemer starši svarijo svoje otroke. Nekaj pred čemer nas skušajo rešiti vse revije s svojimi ’10 nasvetov, kako ga zapeljati’ članki. Nekaj, kar je včasih res za zjokat. AMPAK … dokazali vam bomo, da je samski stan lahko ena velika komedija.

In Tina Gorenjak ni edina, ki je solo. Spet. Še vedno! Je pa edina, ki vas bo ponosno peljala čez svojo tragikomično odisejado iskanja ljubezni, kjer je preizkusila vse. Vse! Spletni zmenki, hitri zmenki, slepi zmenki in zmenki, za katere bi bilo bolje, če bi bili tudi gluhi, ne samo slepi.

V njej se boste našli samski, oddani, v zakompliciranem odnosu obtičani. Nenazadnje je to tema s katero smo vsaj na eni točki v življenju soočeni vsi. Tema, ki nas vse malo plaši, hkrati pa se dotika vsakogar izmed nas. Ko se nas ne dotika nihče drug. 🙂

Resnično, brez cenzure, odkrito, razkrivajoče, absolutno zabavno, s samskim srcem na dlani vam bo Tina razkrila vse neverjetne, a vendar resnične zgodbe svojih samskih let!

Čeprav v šali pravi, da je zanjo samskost tragedija, se boste vi ob njeni zgodbi gotovo zjokali. Od smeha seveda!

Tekst: Tina Gorenjak in Tanja Kocman
Režija: Tijana Zinajić
Igrata in plešeta: Tina Gorenjak in Arnej Ivković
POZOR
: na poletnih dogodkih je možen tudi samostojen nastop Tine Gorenjak v obliki stand upa.


Foto: Arhiv ŠPAS TEATRA