Ob prvomajskih praznikih bo park tradicionalno odet v cvetoče tulipane, narcise, hijacinte, mačehe, primule, ranunkule, anemone, okrasne japonske češnje, magnolije in druge pomladne cvetove, ki bodo obiskovalce pozdravljali na travnikih, v gredah in tudi v zaprtih razstaviščih. Več o Spomladanski razstavi cvetja in tulipanov

Ko bo park v polnem razcvetu in vrvežu, bo pestro tudi prvomajsko dogajanje v parku. Popestril ga bo sejem domače in umetnostne obrti, ki bo med 27. aprilom in 2. majem pri pristavi. Ponujal bo raznolike uporabne in dekorativne izdelke iz keramike, ročno izdelan nakit, modne dodatke, naravna mila, naravne in dišeče sveče, unikatne šivane izdelke, makrameje in ročno brušene materiale. To bo čudovita priložnost za nakup darilc in izdelkov za dekoracijo doma in vrta – za vsak okus nekaj.

Z dogodkom Pisane drobtinice iz naše zgodovine se bomo v četrtek, 27. aprila, z gosti iz Železnikov z nostalgijo vračali v preteklost in raziskovali tradicionalne obrti. Pri pristavi bodo spretne roke rokodelcev pletle košare, kovale žeblje in izdelovale izdelke iz lanu ter klekljale čipke. Vabljeni pa boste tudi vi, dragi obiskovalci, da se poizkusite v klekljanju ali kovanju in to ob živahni glasbeni spremljavi harmonikašev ter godbe, ki jo bodo spremljale mažoretke.

V nedeljo, 30. aprila, se nam bodo predstavili folkloristi, vezilje in rezbarji iz Turističnega društva Kanja Trzin. Za dobro voljo pa bo skrbel mladi harmonikaš.

V platnenem paviljonu pri pristavi bo na vrtljivem odru na ogled postavljena edinstvena replika vozila Ford T, ki jo je v celoti iz lesa izdelal Marko Kveder. V okolici paviljona bodo na ogled še druga zanimiva starodobna vozila.

Poskrbljeno bo tudi za gostinsko ponudbo, ki bo pred vhodom v park in v samem parku – pri pristavi in pri otroškem igrišču.

Sejem