Energijska točka pod platano ob jezeru

Energijska pot – enkratnost energij Arboretuma Volčji Potok

Umestitev Arboretuma v predalpski svet že z reliefom zagotavlja prostor bogat z zemeljskimi energijami. Urejena kulturna krajina vpeta v čisto naravno okolje z odprtostjo omogoča pretok in mešanje naravnih energij, kar tvori neponovljivo atmosfero. Naravno negovan park z množico rastlinskih in drevesnih vrst dokazuje bogastvo zemlje in prostor dodatno bogati.

Prostranost parka omogoča, da s prijetnim sprehodom prečkamo področja bogata z energijami, ki so pomembne in potrebne za človekovo telo. Te lahko dobimo le v neokrnjeni naravi in v kulturno urejenem in naravi prijaznem arboretumu.

Osnovni elementi življenja

Osnovni elementi življenja, zrak, voda, zemlja, ogenj, bogato obdarijo vsakega obiskovalca. Arboretum ponuja:

  • Slikovito naravno okolje in čist zrak.
  • Nežne potočke, ki polnijo slikovite vodne površine polne življenja rastlinskega in živalskega sveta.
  • Rodovitno zemljo, ki daje minerale za rast čudovitih dreves in rastlin.
  • Pridne roke upravljavcev pa z vsakim čudovitim cvetom, ki so ga vzgojili in posadili, prižigajo ogenj v očeh obiskovalcev in dopolnijo še zadnji element potreben za popolno počutje.

Že več kot desetletje v Arboretumu Volčji Potok zasledujemo izjemno energetsko zastopanost človeku potrebnih energij. Ob tej priložnosti podajamo njihovo lociranost in vas seznanjamo z njihovimi vplivi.

Pravilno delovanje človeškega telesa urejajo energetski centri v njem. Enkratnost arboretuma je, da s svojo razsežnostjo in urejenostjo nudi maksimalno število teh energij. Enkratnost arboretuma je tudi v tem, da tu ne govorimo samo o energetskih točkah ampak predvsem o predelih – celih območjih, kjer prevladuje določena energija z lastno frekvenco in barvo. Pomembna je tudi moč teh energij, ki so v mejah, kot jih ima tudi zdravo človeško telo. Govorimo o jakostih, ki so za človeško telo prijetne, ga okrepijo, spodbujajo in razveselijo. Jakosti torej niso take, da bi bile na predlaganih poteh ali točkah potrebne časovne omejitve. Na njih se lahko svobodno ustavite in uživate v polju izbrane energije.

Meditacija v Arboretumu

Optimalen način sprejemanja energij, ki jih ponuja arboretum, je gotovo ustrezna meditacija, lahko uporaba avtogenega treninga. Najbolj enostaven način pa je splošna prepustitev energijam, ki so na posameznih sektorjih dominantne ali edine prisotne.

Če za sprehod po arboretumu izberete eno od predlaganih poti, greste skozi predele večine energij vaših telesnih energijskih centrov (čaker). S takim sprehodom ste poleg osnovne telesne vadbe spodbudili tudi telesne organe k optimalnem, torej zdravem delovanju, le ti pa pozitivno vplivajo tudi na vaš duhovni svet.

Priloženi zemljevid vam omogoča lastno izbiro sprehoda po vaših želja, potrebah ali sposobnostih. Podajamo tudi razpredelnico z nekaj informacijami in napotki o vplivu energij na človeško telo in duha. Ti vplivi vas vedno energetsko bogatijo, ob uporabi znanih tehnik pa so lahko tudi spodbudnejši in delujejo neposredno na energetske centre v telesu. S tem preventivno poskrbite za telesno in duševno zdravje.

Zemljevid energijske poti

Na priloženem zemljevidu in na terenu parka so postavljene vidne oznake za energije, ki so prisotne v konkretnem delu parka.

Posebej označene točke pa ne predstavljajo posebnih ali optimalnih vrednosti. Postavljene so na mesta, kjer so energije za človeka prijazne in na mesta, kjer ni prisotnih ali ugotovljenih energij, ki bi lahko vplivale ali motile osnovno funkcijo tega prostora. Vemo, da imamo povsod v prostoru lahko tudi škodljive vplive energij zemeljskega, vesoljskega ali tehničnega izvora, na označenih točkah pa je ta vpliv zanemarljiv oziroma nezaznan.

Predlagane poti gredo po utrjenih poteh parka. Zato tam tudi so. Taka izbira je premišljena, ker omogoča obisk ob vsakem vremenu v vsakem letnem času. Glede na energetske potenciale arboretuma pa je možen tudi sprehod po neutrjenem delu arboretuma, ob dolžnem spoštovanju arboretskege reda.

Ob označenih mestih so praviloma postavljene tudi klopi ali mesta, kjer se lahko prepustite pozitivnim vplivom energij brez časovnih omejitev.

Čakra 1 2 3 4 5 6
Barva čakre rdeča oranžna rumena zelena modra indigo modra
Položaj začetek hrbtenice spodnji del trebuha trebuh nad želodcem sredina prsnega koša grlo čelo
Duhovni vidik zavedanje sebe (SEM) samospoštovanje občutek lastne varnosti ljubezen do sebe izražanje sebe odgovornost do samega sebe
Osnovna potreba varnost, zaupanje ustvarjalnost medsebojnih odnosov spoštovanje lastnih potreb dajanje-sprejemanje sposobnost sprejemanja (sebe) vizija in ravnovesje
Značilna čustva strah in pogum posedovalnost, izmenjava jeza, zamera, krivda, manjvrednost radost, grenkoba, bolečina frustracija, svoboda zmedenost in jasnost
Pripadajoča žleza nadledvična jajčniki, testisi trebušna slinavka timus ščitnica hipofiza
Pripadajoči organ ledvice, mehur, spodnji del hrbtenice maternica, debelo črevo, prostata, jajčniki jetra, vranica, želodec, tanko črevo srce, prsi pljuča, grlo, črevesje oči, sinusi, spodnji del glave
Pot dobrega počutja v Arboretumu Volčji Potok

Energijska pot v Arboretumu Volčji Potok

Obiščite nas >