Fotografska razstava Svet vrtnic

Fotografska razstava Svet vrtnic

Fotografska razstava Svet vrtnic

Kulturno društvo foto, kino in video klub Mavrica je edino fotografsko društvo v občini Domžale, ki letos praznuje že 55 let delovanja. Marsikaj se je v tem času korenito spremenilo, še posebej s prihodom digitalizacije tudi v fotografijo.

Veliko zgodb se je zapisalo v domžalsko zgodovino prav s pomočjo Mavrice in njenih foto in filmskih zanesenjakov, ki jim je kar 50 let predsedoval Janez Kosmač, zdaj častni predsednik Mavrice.

Spremenjene razmere zahtevajo tudi drugačen pristop, zahtevajo nenehno dokazovanje in kontinuirano delo, kar je v sodobnih razmerah težko, še posebno za zaposlene in šolajoče člane.

Že vrsto let med drugim tesno sodelujemo z našim sosedom Arboretumom Volčji Potok. Skozi leta se je izoblikovalo sodelovanje predvsem z organizacijo fotografskih delavnic v Arboretumu, ki vedno organizira različne dogodke. Skozi vsako leto organiziramo tri fotografske delavnice, in sicer maja, septembra in oktobra. Ob zaključku leta pa se redno tudi sprehodimo med lučkami s fotoaparati v rokah, saj lučke pričarajo neverjetne svetlobne efekte in novoletno vzdušje. Delavnice so dobro obiskane, še posebej so zanimive za otroke, ki jih pritegne zanimiv šaljiv način mentorja – starega vrtnarja, saj se popolnoma sprostijo. Obiskovalci delavnic pošljejo Mavrici svoje najboljše fotografije, ki jih potem objavimo na spletni strani društva in pošljemo tudi Arboretumu.

Na delavnicah smo se posvečali tudi redkim in dragocenim znanjem in spretnostim, organizirali smo košnjo travnika z ročno koso, spravilo sena in otave in o dogodkih posneli tudi kratek video, ki ga prav tako lahko najdete na spletni strani društva.

Vrsto let Arboretum Volčji Potok organizira tematske fotografske natečaje za obiskovalce, na katerih zainteresirani fotografirajo sezonsko vzdušje in parkovno okolje ter so se zelo dobro prijeli. Umetniški svet Mavrice opravi izbor treh najboljših prejetih fotografij, kar je zelo zahtevno delo, saj je odziv izjemen in fotografije vse boljše. V letu 2023 je bilo organiziranih 7 foto natečajev in prejetih približno 600 fotografij, izbrati je bilo treba le 21 fotografij.

Skupaj z Arboretumom organiziramo tudi fotografske razstave tako v galeriji upravne stavbe kot tudi na velikih panojih pred njo, kjer so razstavljene najboljše fotografije članov Mavrice in so na ogled številnim obiskovalcem našega največjega botaničnega parka.

Veseli smo, da lahko z roko v roki z Arboretumom oblikujemo, načrtujemo in izboljšujemo vsebine, ki so za vse obiskovalce pomembne in zanimive.

MESEC VRTNIC

petek, 7. 6., 16.00-20.30
Slovenski dan vrtnic, dogodek

nedelja, 9. 6., 10.00 in nedelja, 16. 6., 19.00
Koncertne razglednice iz rozarija, koncerti

nedelja, 9. 6., 18.00-19.00
Razcvet, plesna predstava

četrtek, 13. 6., 15.30-17.30 in 17.30-19.30
Vrtnica, slikarska delavnica

nedelja, 16. 6., 9.30-11.30
Čuječa fotografija: Ujeti trenutki med vrtnicami, delavnica

četrtek, 20. 6., 17.30-18.30
Predstavitev zbirke regionalnih vrtnic, vodenje

Datum

27. 5. 2024 - 20. 10. 2024
Ongoing...

Čas

Ves dan

Lokacija

Pristava
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top