Lutkovna predstava Turlututu

Lutkovna predstava Turlututu

Lutkovna predstava Turlututu

Lutkovne predstave v soorganizaciji z Lutkovnim gledališčem Ljubljana se tudi letošnje poletje vračajo v Arboretum Volčji Potok. Otroke bodo navduševale tri nedelje, v juniju, juliju in v avgustu, zato si boste svoj obisk lahko popestrili z ogledom zanimivih zgodb na prostem.

Turlututu

Hervé Tullet

Miniaturka iz kovčka, 2+

Režiser Matija Solce, igra Maja Kunšič

Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.

“Turlututuja ni. Padel je iz knjige in se izgubil. Kako ga najti, ko pa je Turlututu lahko manjši od bolhe ali pa višji od cerkvenega zvonika? Kako ga iskati, če ob pravih čudežnih besedah v trenutku spremeni barvo, odleti v vesolje ali pa preprosto izgine? Kako? Lahko. Postanimo Turlututu! In ga ujemimo.”

Cena ogleda lutkovne predstave je 3 €/osebo (od vključno 3. leta dalje), poleg tega se plača vstopnina v park. Sezonske vstopnice za vstop v park veljajo, za predstavo je potrebno doplačilo 3 €/osebo. Znesek se poravna pri blagajni parka pred pričetkom predstave ali prek spleta (vstopnice preko spleta bodo na voljo en dan pred predstavo). Zberemo se pri Indonezijskem paviljonu (levo od vhoda v park). Prijave niso potrebne. V primeru slabega vremena lutkovna predstava odpade.

Datum

30. 6. 2024
Expired!

Čas

11.00 - 11.30

Lokacija

Indonezijski paviljon
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si

Dodatni organizatorji

Lutkovno gledališče Ljubljana
Telefon
01 3000 982
Elektronski naslov
blagajna@lgl.si
Spletna stran
http://www.lgl.si/
Go to Top