Spomladanska razstava cvetja in tulipanov

Razstava cvetja in tulipanov

Spomladanska razstava cvetja in tulipanov

Razstava spomladanskega cvetja in tulipanov v Arboretumu je tradicionalno zaznamovana z vrvežem in pisano paleto barv. Tulipani imajo prav posebno mesto v parku, saj obiskovalce privabljajo vsako leto, že več kot trideset let.

Letošnjo spomladansko razstavo smo začeli načrtovati že zgodaj poleti, pripravili smo koncept zasaditve, ki se nekoliko razlikuje od prejšnjih let. Ko smo izdelali zasaditvene načrte za posamezne lokacije, smo tulipane in druge spomladanske čebulnice naročili pri različnih tujih dobaviteljih. Oktobra so čebulice prispele v Arboretum. Potrebovali smo nekaj tednov, da smo jih posadili na predvidene lokacije. Zdaj pa se veselimo aprila, ko bodo čebulice zacvetele in bodo obiskovalci uživali v spomladanski razstavi cvetja in tulipanov. Zasaditev smo načrtovali tako, da bodo tulipani cveteli več kot en mesec. Zasadili smo tulipane, ki zacvetijo zelo zgodaj, nekateri že konec marca, sledijo jim srednje cvetoči in kasneje pozni tulipani, ki bodo cveteli še v začetku maja.

Ko bo park v polnem razcvetu in vrvežu, bo pestro tudi prvomajsko dogajanje v parku. Kmalu več o tem.

V času spomladanske razstave je park odprt vsak dan od 8. do 20. ure – tudi med vikendi in prazniki. Parkirišče je brezplačno in urejeno v bližini vhoda. Morebitni gneči pri nakupu vstopnic se lahko obiskovalci izognejo z nakupom prek spleta, kjer prejmejo 10 % popust pri nakupu vstopnic. Cenik si lahko ogledate TUKAJ

V času spomladanske razstave obiskovalce vabimo k foto natečaju Spomladanska razstava v Arboretumu.

Fotogalerija

Pripravili smo odgovore na najpogostejša vprašanja o obisku Arboretuma Volčji Potok med spomladansko razstavo.

Kako do Arboretuma? Poti do Arboretuma so dobro označene. Več o tem

Kje lahko parkiramo? Parkirate lahko na označenem parkirišču pred vhodom v park. Parkirišče v času spomladanske razstave razširimo na travnate površine v okolici vhoda v park. Parkiranje je brezplačno. Prosto parkirišče vam bodo pomagali najti zadolženi redarji.

Koliko stane vstopnina v park? Trudimo se, da bi bil obisk parka neprecenljiva izkušnja, ki bi bila tudi cenovno dostopna. Nudimo ugodne družinske vstopnice in vstopnice za dva obiska. Oglejte si cenik. Pri nakupu vstopnic preko spleta prejmete 10 % popust. Spletni nakup vstopnic

Kdaj se Arboretum odpre? Kaj pa čez praznike? Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure – tudi za vikende in praznike. Preverite odpiralni čas.

Kdaj bodo tulipani najlepši? Začetek in obdobje cvetenja tulipanov je močno odvisno od vremenskih razmer.

Kje v parku najdem toaletne prostore? Toaletne prostore najdete pri vhodu v park, pri pristavi, v bližini kavarne in na otroškem igrišču. Zemljevid

Je ogled Arboretuma zanimiv za otroke? Seveda. Otroci ne bodo navdušeni le nad velikimi drevesi, zvončkom želja in znamenitim Francoskim vrtom, zagotovo jim bo v veliko veselje, če si boste skupaj ogledali razstavo dinozavrov v naravni velikosti ter jim pustili prosto igro na velikem otroškem igrišču, v aprilu in začetku maja je razširjen z dodatnimi igrali. Utrujeni se bodo prav radi peljali z Arboretskim vlakom in se okrepčali s čim sladkim v kavarni Arboretuma. Več o tem  

So psi dobrodošli? Vaši štirinožni spremljevalci bodo hvaležni za dolg sprehod v slikoviti naravi. Zanje plačate vstopnice za pse. Psi morajo biti ves čas na povodcu, z vrvice jih lahko spustite v posebnem igrišču za kužke, ki se nahaja v bližini Zgornjega angleškega parka.

Imate dinozavre? Seveda. Razstavo dinozavrov v naravni velikosti si lahko ogledate pri otroškem igrišču.

Kaj si lahko ogledam poleg tulipanov? V parku cvetijo poljane narcis, ki jih boste srečali na vsakem koraku. Poleg narcis smo zasadili tudi drugo spomladi cvetoče cvetje, ki s svojimi barvami oživi grede po parku. V aprilu cvetijo tudi čudovite okrasne češnje in magnolije. Proti koncu aprila pa zacvetijo prvi rododendroni.

Ali si lahko ogledam tudi kakšno razstavo? V steklenjakih pri pristavi si lahko ogledate stalno razstavo kaktusov ter razstavo sobnih rastlin, ananasovk in orhidej. V platnenem šotoru ob programski poti vas bodo pozdravile številne cvetoče spomladanske lepotice. Pri pristavi si lahko ogledate še razstavo Cvetoča pot Marije Auersperg Attems. V Galeriji so na ogled razstave Ciril Jeglič, prvi vodja Arboretuma Volčji Potok, Družina Souvan in njihov park v Volčjem Potoku ter razstava živalskih plastik Janeza Boljke.

Kje lahko kupim rastline? Rastline lahko kupite v vrtnem centru Arboretuma, ki se nahaja v bližini vhoda v park. Preverite odpiralni čas.

Kakšno bo vreme? Narava je očarljiva v vse letnih časih in v vseh vremenskih pogojih. Ker pa razumemo, da bi si želeli obiskati park v najlepšem možnem vremenu, z vami delimo povezavo, kjer lahko preko spletne kamere pogledate trenutno vreme v parku.

Kaj pa kosilo? Arboretum je odlična destinacija za celodnevni izlet. Od 15. aprila do 2. maja bo gostinska ponudba na voljo pred vhodom v park,  znotraj parka – pri pristavi in otroškem igrišču.

Težje hodim. Kako si lahko ogledam tako velik park? Na vhodu v park si lahko brezplačno izposodite invalidski voziček. Da vam bo ob prihodu na voljo, ga lahko rezervirate na 031 379 705. Po Arboretumu v času spomladanske razstave vozi cestni vlak. Vozi le v lepem vremenu. Vozni red se nahaja na postaji za vlak v drevoredu. Za skupine je obvezna predhodna najava vsaj 14 dni pred obiskom na vhod@arboretum.si. Preverite cenik.

Želimo si vodenega ogleda. Odlična ideja! V Arboretumu organiziramo splošna in strokovna vodenja po parku. Pokličite in rezervirajte svoj termin.

Kaj se bo še dogajalo? V Arboretumu skrbimo za pester program. Več o prireditvah preberite v spletnem prireditveniku.

Datum

6. 4. 2024 - 5. 5. 2024

Čas

Ves dan

Lokacija

Park
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, 1235 Radomlje
Kategorija

Organizatorji

Arboretum Volčji Potok
Telefon
01 8312345
Elektronski naslov
prireditve@arboretum.si
Spletna stran
www.arboretum.si
Go to Top