Narcise so svoje ime dobile po grški pripovedki o lepem Narcisu, mladeniču, ki je prevzet od lastne lepote zavračal vse, ki so mu želeli izkazati naklonjenost. Kaznovan je bil s tem, da se je zaljubil v lastno podobo, v svoj odsev v vodi. Ob vodi, v kateri se je občudoval, je storil žalosten konec. Od vroče ljubezni do svojega odseva je izgorelo njegovo telo in na mestu kjer je preminil, so pognale narcise. Še danes nežno sklanjajo cvetove, da bi se ogledale v vodnem odsevu.

V Arboretumu Volčji Potok so kot mala sonca zasijali cvetovi narcis. Osvetlile so puste travnate površine in jih spremenile v slikovito kuliso. Narcise vas bodo pozdravile že ob vstopu v park, njihove raznobarvne odtenke rumenih in rumeno-belih cvetov pa boste med sprehodom odkrivali na najrazličnejših mestih v parku. Glavna odlika narcis je zgodnje cvetenje, trpežnost in živahne belorumene kombinacije barv. V Arboretumu Volčji Potok se raztezajo na veliko površinah v različnih delih parka.
Sorta narcis, ki nosi ime ‘Tête à Tête’, v Arboretumu zacveti prva, vsaj dva tedna pred drugimi sortami. Na enem samem steblu ima dva ali več cvetov. In po tej lastnosti je dobila svoje sortno ime, ki bi ga lahko prevedli »glava pri glavi« oziroma »iz oči v oči«.

Narcise sorte ‘Tête à Tête’

Narcise sorte ‘Tête à Tête’

Narcise

Poljane narcis v Arboretumu Volčji Potok