Arboretum kot pilotno idejo za sodelovanje na razpisu za pridobitev evropskih sredstev pripravlja digitalni vodič za vodenje družin po parku. Aplikacija za pametni telefon bo skozi igro vodila otroka skupaj z družino po parku in ob tem izobraževala o rastlinah, drevesih, živalih in zgodovini parka, pa tudi motivirala in zabavala otroke na poučnem in nepozabnem obisku parka.

Da bi lahko načrtovali aplikacijo po meri potreb in želja vaših otrok in vas, dragi obiskovalci parka, bi potrebovali vašo pomoč, zato vas prosimo, da odgovorite na ANKETO.

Za anketo kliknite TUKAJ.

Arboretum Volčji Potok, kot eden izmed 40 izbranih javnih zavodov iz EU, sodeluje v projektu DOORS – Digitalni inkubator muzejev. DOORS je prejel sredstva iz raziskave Evropske Unije z naslovom Horizon 2020 in inovacijskega programa v okviru sporazuma o dodelitvi sredstev št. 101036071.

Projekt je sestavljen iz dveh faz. Trenutno je projekt v 1. fazi, ki je namenjena postavitvi strategije za trajnostno digitalno integracijo. V 2. fazo bo sprejetih 20 projektov. Več o projektu

Digitalni vodič